Ruská raketa S-400 Triumph, která sundá americké tajné trysky z oblohy

Stejně jako všechny systémy protivzdušné obrany nemůže samotný S-400 zcela utěsnit oblast. Je to jen jeden stavební blok v architektuře protivzdušné obrany. Silný stavební blok. S-400 blokuje velkou plochu pro letadla a rakety. S-400 je méně vhodný proti zbraním, jako jsou řízené střely, které letí nízko píše Bulgarianmillitary.

Jejich rakety 40N6 mají dosah 400 kilometrů. Stejně jako u všech těchto systémů je efektivní provozní dosah menší i za dobrých podmínek.

Přesné údaje o výkonu S-400 nejsou na Západě známy. Je však podezření a Moskva tvrdí, že radar systému může vystopovat a zacílit na „neviditelné“ tajné trysky Spojených států. Západ byl přinejmenším skeptický. Nákup S-400 Tureckem a dalšími zeměmi je jasným znakem toho, že Rusko dokázalo kupce přesvědčit. Nyní je toho hodně, co by naznačovalo, že tyto dovednosti skutečně existují.

S-400 blokuje východní Středomoří

Přítomnost pouze jedné ruské baterie v Sýrii znamenala, že západní trysky již neovládají vzdušný prostor nebo že operace se staly nepředvídatelnými. Se čtyřmi bateriemi S-400 by se vliv Turecka ve východním Středomoří výrazně zvýšil. Geostrategické umístění Turecka je nesmírně zvětšeno rozsahem a palebnou silou systému. Proti vůli Ankary nebude v této oblasti nikdo schopen působit ve vzduchu.

Rusko získá přístup k technologii NATO

NATO čelí tak velkému problému: S-400 není kompatibilní s jinými systémy protivzdušné obrany NATO. Pokud to necháte, NATO ztratí svůj vliv na strategicky důležitý turecký vzdušný prostor. Pokud například najdete způsoby, jak spojit S-400 s pozorovacím letounem Awacs, Rusko získá hluboký vhled do technologie NATO. Protože ruští technici budou udržovat a aktualizovat S-400. S-400 v dlouhodobém horizontu nezůstane. Protivzdušná obrana funguje v síti různých systémů. Sama o sobě ani působivá zbraň, jako je S-400, nedává smysl. Je docela možné, že Ankara doplní zázračnou raketu obrannými systémy krátkého dosahu a dalšími radarovými systémy.

Přejít nahoru