Brutální cizinci při loupeži zmlátili v českém Nymburku dvě ženy a muže!

Dárky byly rozdány, pohádkám v televizi pomalu odzvonilo a děti se chystali spát. Dvojice mužů, která krátce po půl jedenácté v noci křižovaly ulicemi Nymburce, o svátcích klidu a míru nepřemýšleli. O jejich řádění informovala na svých stránkách Středočeská policie a částečně ho zaznamenali i pouliční kamery.

“Dva cizinci v ulici Havlíčkova nejprve oslovili muže u bankomatu Komerční banky s žádostí o cigaretu” popsala začátek incidentů policejní mluvčí Petra Potočná. U průhledné záminky samozřejmě nezbylo.

Toužili po mobilech i penězích
“Po vzájemné komunikaci došlo ze strany cizinců k fyzickému napadení muže, kdy jej nejprve udeřili pěstmi do obličeje, následně ho povalil na zem, kde v napadání pokračovali a jeden z podezřelých mu dupl na hlavu,” popsala Potočná.

Po tomto brutálním útoku se již napaden muž na žádný odpor nezmohl. Jeden z mužů ho držel v šachu a druhý se dal do díla. “Druhý využil bezvládného stavu muže a z kapsy bundy mu odcizil peněženku a mobilní telefon. Ve fyzickém útoku přitom stále pokračovali, “popsal další sled událostí policejní mluvčí s tím, že když lupiči muže obrali, běžely rychle pryč, směrem ke lázeňské kolonádě.

Po prvním propadu následoval druhý
Uplynulo sotva půl hodiny a útočníci si již vyhlédli další oběti. “V podchodu železniční stanice o půl hodiny později se podezřelí muži snažili kontaktovat dvě projíždějící ženy. Jednalo se o matku s dcerou, které se vracely z Vánoční bohoslužby ve městě, “pokračuje mluvčí. Ženy se rozhodli na cizince nereagovat a jít dál. To si ale oni vyložili jako stimul k útoku.

“Cizinci se za nimi ale po chvíli rozjeli a fyzicky obě ženy napadli a požadovali vydání mobilních telefonů. Mladší z žen jeden z nich několikrát udeřil pěstí do obličeje a následně ji chytil za vlasy a hlavou začal tlouct o chodník, “popsala nepochopitelnou brutalitu pouličních agresorů mluvčí. Starší z žen se duchapřítomně ubránila.

Použila totiž známý trik. Vzala si do ruky svazek klíčů, které si dala mezi prsty a podařilo se jí útočícího lupiče zasáhnout do krku. Netřeba zdůrazňovat, že všichni napadeni potřebovali lékařské ošetření, muž skončil v nemocnici.

Dlouhá cesta na svobodu
Když policie zjistila, co se jim v ulicích města toulá dvojice maniaky, vypukly velké manévry. “Na místo se sešlo několik policejních hlídek s celého okresu, včetně psovoda, kriminalistů a strážníků Městské policie Poděbrady. Při místní ubytovny byl téměř bezprostředně po spáchání skutku ztotožněn a zadržen jeden z podezřelých mužů. Po druhém muži policisté pátrali a zanedlouho byl podle uvedeného popisu zadržen i on, “popsala Potočná s tím, že oběma útočníkům hrozí 10 let a soud pro ně schválil vazbu.

(zdroj: stcity.sk)

Přejít nahoru