Finští „Odinovy Vojáci“ oznamují v kontroverzním videu hon na násilníky a pedofily

Video s titulky v angličtině a arabštině a od té doby bylo vymazáno z Facebooku i z Vimea. Video ukazuje skupinu maskovaných mužů oblečených ve tmavých šatech, vyzbrojených netopýry a řetězy, které pochodují kupředu uprostřed kamery uprostřed zimní tmy, doprovázené těžkými kovy a hudbou.

Jeden z nich, který působí jako mluvčí, oznamuje, že „sezóna lovu pedofilů byla otevřena!“

Řečník zdůrazňuje, že jejich cílem jsou „sexuální turisté, kteří napadli naši zemi“ a „loví naše děti“. A vysvětluje, že Odinští vojáci vezmou spravedlnost do svých rukou, protože „úřady a politici nedělají nic“.

Odinští vojáci také tvrdí, že polovina sexuálních návrhů nezletilých dívek pocházela od Arabů. Skupina však zdůrazňuje, že lov je otevřen pro „domácí pedofily a násilníky všech barev“.

“Garantujeme vám, že datum u nás bude nezapomenutelný. A hej, nebojte se, nebudeme volat policii, “tvrdí.

Video je reakcí na případy sexuálního zneužívání nezletilých páchaných v Oulu a Helsinkách skupinou cizinců, kteří byli zatčeni policií.

Národní policejní rada požádala helsinské policejní oddělení, aby posoudilo, zda by mělo být podezření na zločin z nenávisti vůči etnickým skupinám, a aby určila, jaká preventivní a jiná opatření by měla být v souvislosti s publikací přijata informuje portál Voice.

Policejní rada to říká; „Na podezřelé trestné činy nelze systematicky reagovat závažnými trestnými činy. Reakce na sexuální zločiny pomocí násilných trestných činů nepomáhá při ochraně lidského života a zdraví ani nepřispívá k veřejné bezpečnosti.“

Přejít nahoru