Francouzské děti již nebudou mít otce a matku, ale rodiče 1 a rodiče 2

“Dodatek k Zákonu o školství má za cíl zakotvit rozmanitost rodin, ve kterých žijí děti, a přenést ji do administrativních formulářů ve školách,” říká Valérie Petitová, členka parlamentu, která tento dodatek sestavovala. Tvrdí, že předchozí zákon nezohledňoval existenci “rodičů stejného pohlaví”.

“Teď tu máme rodiny, které se cítí zošnurované v současných staromódních sociálních a rodinných modelech. Pro nás je tato věc měřítkem společenské rovnosti, “dodala Petitová. V dodatku se doslova píše: “Aby se zabránilo diskriminaci, budou přihlášky do škol, třídní knihy, oprávnění rodiče a všechny ostatní oficiální formuláře, týkající se dětí, povinně obsahovat pouze výrazy Rodič 1 a Rodič 2.”

Ne všichni členové francouzského parlamentu však souhlasí s principem tohoto zákona. Podle The Daily Telegraph například Fabien DiFilippo, zástupce generálního tajemníka Republikánské strany, označil dodatek za “hrůzostrašnou ideologii”, která jménem neomezeného rovnostářství propaguje odstranění kompetencí včetně těch, co souvisí s rodinou.

Nicolas Bay, člen pravého křídla francouzské Strany národní obnovy, vyjádřil na Twitteru svůj názor slovy: “Jeden otec, jedna matka! Stop teistických pseudopokrokovému deliriu! # Rodič1Rodič2. “Jiný status na Twitteru říká, že koncepce odstranění označení” matka “a” otec “je” odlidšťující “. Ostatní se hádají, podle čeho se budou rodiče rozhodovat, kdo bude 1 a kdo 2.

Poprvé začala Francouzská vláda uvažovat o číslování rodičů v roce 2013, kdy v zemi legalizovaly manželství osob stejného pohlaví. Dodatek může ještě zamítnout francouzský senát, ale i tak se vrací zpět do parlamentu na závěrečné čtení a schválení.

(zdroj: napalete.sk)

Přejít nahoru