Macron chce na celý život zakázat odsouzené „nenávistné řeči“ ze všech sociálních médií

Francouzský prezident vynesl myšlenku online cenzury na výroční večeři zastupitelské rady židovských institucí ve Francii a prohlásil, že na květen by měl být předložen nový způsob řešení nenávistných projevů online píše portál Voice.

“Evropský boj musí pokračovat, ale je příliš pomalý,” řekl Macron ve srovnání s těmi, kteří byli usvědčeni z nenávistných projevů, s fotbalovými chuligány, kteří se nemohli účastnit fotbalových zápasů.

Francie je nastavena na „vložení“ regulátorů na Facebooku, aby prozkoumala, jak účinně sociální síť řeší „nenávistné projevy“, podle Breitbart.

Jak vláda prosadí, zákaz zůstává nejasný, když ministr zahraničí pro digitální záležitosti Mounir Mahjoubi řekl: „IP adresa je to, co má Twitter u každého uživatele, který zveřejňuje zprávu na své platformě. Musí jej co nejdříve poslat do soudního systému, aby rychle identifikoval autora a pak „můžeme pokračovat.“

“Dnes již není přijatelné, aby platformy, které mají prostředky na pomoc spravedlnosti a policii k identifikaci osoby, která se dopustila trestného činu online, trvalo několik týdnů, dokonce měsíců, než poskytnou informace,” uvedl Mahjoubi.

Nový návrh by znamenal významný posun k současných pokut a trestům odnětí svobody. Někteří reagovali na návrh kriticky, včetně francouzského novináře Gabriela Robina, který uvedl, že tento návrh by mohl vést k tomu, že hlasy proti usazování, jako je kritik masové migrace Eric Zemmour, budou vyloučeni ze sociálních médií.

“Nikdy neopakuji, že liberální vláda nikdy nepřijala tolik represivních opatření,” řekl.

Macron a další globalizovaní politici pokračují v prosazování zákonů a předpisů pro boj proti nenávistným projevům a tzv. Falešným zprávám online.

Nový návrh by znamenal významný posun k současným trestům pokut a trestům odnětí svobody.

Přejít nahoru