Krátke zprávy z domova: V Ejpovickém tunelu vzplál vagon, Rudé zrůdy a „hnus“: Fanatici jako Urválek ničili nevinné. Tohle byli totalitní „kati“

Desítky hasičů vyjížděly v úterý večer do Ejpovického tunelu u Plzně k požáru rychlíku jedoucího v tubusu ve směru z Plzně do Prahy. Záchranáři na místě ošetřili dva muže. Cestující evakuovali pěšky druhým, nezasaženým tubusem. Ráno vlaky tunelem opět projížděly, uvedla ČTK.

Podle mluvčího hasičů Petra Poncara byl již oheň uhašen.
Tunel je zakouřený, cestující z vlaku evakuovali hasiči. Jeden z nich reportérovi deníku Právo na místě sdělil, že od vlakvedoucího dostali informaci, že začal hořet podvozek prvního vagonu za lokomotivou.

Více info Novinky.sk

Policista nepřiměřeným zákrokem zabil opilého řidiče: Stát po něm teď vymáhá milion korun

Když bylo Jaroslavu Kraftovi 34 let, dostal se jako člen policejního sboru do pořádného průšvihu. Opilého ujíždějícího řidiče po dopadení zbil tak moc, že muž později na způsobená zranění zemřel. Kraft si odseděl dva roky, stát rodině zaplatil téměř milionové odškodné. A to teď vymáhá po Kraftovi.

Více info Blesk.cz

Rudé zrůdy a „hnus“: Fanatici jako Urválek ničili nevinné. Tohle byli totalitní „kati“

Exministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) na svou obhajobu tvrdila, že neznala komunistického prokurátora Josefa Urválka, se kterým podle Info.cz měla spolupracovat. Tlak na její konec na postu vládní zmocněnkyně pro lidská práva pokračuje. Nejen z opoziční ODS. Poslanec a bývalý ředitel ÚSTR Pavel Žáček (ODS) pro Blesk Zprávy poodkryl, kým Urválek byl, historik Pavel Svoboda pak přibližuje další rudé katy – prokurátory Karla Čížka, Karla Vaše, Ludmilu Brožovou-Polednovou či Ludmilu Matušínskou. A temnou dobu monstrprocesů jako takovou.

Zeman: Nejodpornější zjev Urválek

Zrůda, fanatik, rudý kat, čiré zlo. Prokurátor Josef Urválek, jedna z hlavních „hvězd“ vykonstruovaných politických procesů, bývá titulován v posledních dnech během přestřelek o pozici exministryně Heleny Válkové (ANO) všelijak.

Poslankyně a vládní zmocněnkyně pro lidská práva Válková, která pod tlakem nebude kandidovat na ombudsmanku, je společně s Urválkem podepsaná pod článkem, který za totality obhajoval institut ochranného dohledu. Ten měl sloužit k šikaně disidentů, Válková ale odmítá, že by se jejich pronásledování účastnila.

Více info Blesk.cz

Muž spadl do světlíku, z úzkého prostoru ho vyprošťovalo dvacet hasičů

Kuriózní zásah si připsali hasiči, kteří odpoledne v centru Prahy zachraňovali muže po pádu do světlíku. K jeho vyproštění museli použít i bourací kladivo.

Nehoda se stala v domě na Národní třídě.

Více info iDnes.cz

Přejít nahoru