Neziskovky v akci? Praha: Spojenec Pirátů Čižinský přiklepl kšeft ve školství, ozvalo se z opozice

Bartovský se na svém facebookovém profilu ptá na to, proč má radnice zaplatit nějaké neziskovce za práci, za kterou berou plat její úředníci. „Jak souvisí uzavření smlouvy s tím, že pracovník EDUinu Michal Kaderka lobboval 30. září na jednání Výboru pro vzdělávání, sociální politiku a zdravotnictví MČ Praha 7 za plošné vypisování konkurzů na ředitele ZŠ na Praze 7?“ zeptal se Bartovský. Smlouvu dle jeho slov schválila rada městské části 14. ledna. Cena tzv. „konkurzního balíčku“ je 12 100 Kč plus cestovné.

„Proč starosta smlouvu uzavřel krátce poté, co vypsal výběrové řízení na ředitele ZŠ Plamínková? Na kterých základních školách bude ještě letos vyhlášeno výběrové řízení na ředitele nebo ředitelku, u kterého bude EDUinu asistovat?“ zeptal se také Bartovský, jenž má obavy, zda konkurzy na ředitele ZŠ budou skutečně nestranné a podle vyhlášky, pokud radnice utrácí veřejné peníze za poradenství na výběr vhodných kandidátů?

https://www.facebook.com/bartovskypraha7/posts/2590205707768367

V diskusi pak na jeho příspěvek reagoval například někdejší šéfredaktor České školy Janek Wagner. „Zástupce EDUin Hřebecký byl nedávno u cinknutého konkursu na ředitele ZŠ na P11, kde konkursní komise selhala a nedodržela konkursní vyhlášku. Máte se na co těšit…“ poznamenal.

„To mě neděste. Máte k tomu víc informací? Můžete kdyžtak do zpráv? Moc děkuju,“ odvětil mu Bartovský. EDUin si dle jeho slov najala radnice, smlouvu s nimi podepsal starosta a on jako opoziční zastupitel na to upozorňuje, ale neschvaluje to. Když se jej pak jeden z diskutujících zeptal, v čem je problém, zareagoval: „V tom, že starosta Čižinský celou dobu tvrdil, že vypsaný konkurz bude objektivní a nestranný a že v komisi budou nezávislí odborníci. Smlouva na výběr ředitele s EDUinem ale ukazuje, že občany tahá za fusekli, protože podle smlouvy má EDUin pro Prahu 7 vytipovat vhodné kandidáty. Kdo tedy udělá skutečný výběr, komise, nebo EDUin? Přesně o tohle mi jde. A přesně tohle se mi nelíbí,“ uzavřel.

(zdroj: parlamentnilisty.cz)

Přejít nahoru