Policisté zabránili útoku nožem ve Sněmovně. Chtěl do ní vniknout ozbrojený muž

Informace o daném incidentu potvrdil šéf dolní komory Radek Vondráček (ANO).

„Skutečně došlo k incidentu. Byl napaden policista a na stanovišti Sněmovní 4. Kontrolovaná osoba se pokusila nožem napadnout příslušníka. Útočník zadržen. Bez zranění policisty,“ vyjádřil se.

Ten rovněž ocenil včasný a okamžitý zákrok policistů, kterým se podařilo pachatele zpacifikovat. I když muž mával nožem, při incidentu nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Údajně jednatřicetiletý muž, který chtěl do Sněmovny na Sněmovní ulici na Malé Straně vniknout, byl v poutech převezen na policejní služebnu k výslechu. Dle informací měl muž na ženu u rentgenu vytáhnout nůž, který měl v batohu. Následně vytáhl i druhý nůž, a to poté, co po něm chtěl jeden z policistů vysvětlit, proč má u sebe zbraň.

V současnosti zatím není jasné, jestli měl útočník v plánu vniknout až dovnitř Sněmovny. Pokud ano, musel by stejně projít přísnou bezpečnostní prověrkou. Při ní by však policisté, díky detekčním rámům a přístrojům, odhalili nebezpečný předmět, který měl muž u sebe. Tuto prohlídku totiž musí absolvovat každý návštěvník i host Sněmovny.

Když však policisté odváděli muže k autu, pronesl: „Protestuji proti tomuhle systému.”

Mluvčí policejního prezidia Lenka Sikorová však žádné bližšé informace k podezřelému mužit sdělit nechtěla. Policie ČR však byla na svém Twitteru mnohem sdílnější.

(zdroj: cz.sputniknews.com)

Přejít nahoru