Průvodčí ve vlaku do Prahy surově zmlátil cestujícího obuškem +VIDEO

K incidentu došlo 21. září 2019 ve vlaku mířícím z Plzně do Prahy. Na záběrech je vidět, jak vlakvedoucí bije jednoho z cestujících obuškem, zatímco ostatní pasažéři se snaží nastalou situaci mírnit.

Proč bylo video zveřejněno až dnes není jasné, stejně tak není jisté, co přesně konfliktu předcházelo. Twitterový účet, který video publikoval, uvedl, že došlo k napadení 58letého muže kvůli tomu, že mu nešla načíst InKarta.

Sám průvodčí ale už na videu tvrdí, že ho muž napadnul jako první. Je slyšet i prosba o přivolání policie, která byla nakonec na místo skutečně zavolána. Sám vlakvedoucí, který se ozval televizi Nova, navíc uvedl, že video je vystřižené z kontextu.

Celá situace údajně netrvala pár vteřin, ale přes deset minut, a video začíná až v okamžiku, kdy se bránil před útokem cestujícího. “Ustupoval jsem před ním a opakovaně ho důrazně žádal, aby se mě nedotýkal,” dodal průvodčí.

To ostatně tvrdí i České dráhy. Ty potvrdily, že k incidentu došlo v září a byla k němu přivolána policie. “Následně ho řešila přestupková komise v Rokycanech. Podle jejího závěru cestující uznal svoje nepřiměřené chování ve vlaku a uhradil pokuty s tím spojené. Věc byla proto odložena,” uvedl mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Cestující musel údajně uhradit pokutu 10 000 korun za zpoždění vlaku a konflikt měl vyvolat v podnapilém stavu. Přesto České dráhy pro obranu průvodčího pochopení nemají a byl postaven mimo službu.

“Použití násilí, v tomto případě dokonce obušku, který v žádném případě nepatří k vybavení našich zaměstnanců, je naprosto nepřijatelné,” dodal mluvčí s tím, že pokud cestující vykazuje agresivitu, je nutné přivolat do nejbližší stanice policii.

(zdroj: eurozpravy.cz)

Přejít nahoru