Amazon hrozí, že propustí zaměstnance, kteří mluví o změně klimatu

Ve prohlášení zaslaném na Twitteru ve čtvrtek s názvem Amazon Employees for Climate Justice uvedl, že několik zaměstnanců bylo kontaktováno zákonnými zástupci a zástupci lidských zdrojů, kteří uvedli, že porušují vnější komunikační politiku společnosti.

Maren Costa, návrhářka uživatelské zkušenosti, byla jedním ze zaměstnanců, kterým Amazon pohrozil. Costa ve svém prohlášení řekla: „Teď není čas zastřelit posly. Teď není čas umlčet ty, kteří mluví.“

Dva zaměstnanci byli informováni, že jejich pracovní poměry budou ukončeny, pokud budou dál mluvit o Amazonu, řekl mluvčí skupiny CNBC.

Amazon také hrozil, že ukončí praocovní poměr s Jamie Kowalskim, inženýra vývoje softwaru, podle The Washington Post, který poprvé ohlásil zprávu ve čtvrtek. Kowalski a Costa uvedli, že po veřejném vystoupení v říjnu dostali dopisy od jednoho z amazonských právníků.

V prohlášení skupina zaměstnanců tvrdila, že Amazon změnil svou politiku v září a prohlásil, že aktualizovaná politika „vyžaduje, aby zaměstnanci hledali předchozí souhlas, aby mohli mluvit o Amazonu na jakémkoli veřejném fóru, zatímco byli identifikováni jako zaměstnanci“.

Přejít nahoru