Mimořádné: Rusko uzavřelo svou východní hranici kvůli koronaviru, kteří se nebezepčně šíří do KAŽDÉHO regionu Číny: počet obětí smrti přeskočil přes 170 a téměř 8 000 lidí zachytilo smrtící infekci podobnou SARS na celém světě

Drastické opatření bylo oznámeno ve čtvrtek poté, co bylo potvrzeno, že v každém rohu Číny jsou případy vysoce nakažlivé choroby.

Premiér Michail Mishustin uvedl, že drastické opatření je nezbytné, protože země „musela udělat vše, aby mohla chránit své obyvatele“. Řekl, že vstoupí v platnost okamžitě.

Stejně jako uzavření hranice na Dálném východě omezilo Rusko od 31. ledna všechna železniční spojení s Čínou a ponechalo se pouze přímé vlaky mezi Moskvou a Pekingem.

Mishustin také odhalil, že Rusko přestane vydávat elektronická víza čínským občanům, která by mohla být použita pro přechod do některých částí země.

Rusko nemá žádné potvrzené případy nového viru, ale vláda zřídila pracovní skupinu pro sledování a detekci lidí, kteří cestovali z Wu-chanu, aby se zabránilo jeho možnému šíření.

Začátkem tohoto týdne Rusko zablokovalo turistické skupiny z Číny ve vstupu do země.

Čínští úředníci nyní potvrdili více než 7 900 případů, zatímco více než 100 bylo zaznamenáno mimo zemi informuje DailyMail.

Přejít nahoru