Zachránil deti pred útokom pedofila! Teraz čelí obvineniu z vraždy

Muža z ruského mesta Ufa požiadal o pomoc vydesený chlapec, ktorého kamaráta držal zamknutého v byte postarší muž. Vladimir sa rozhodol okamžite konať a vyrazil k bytu, z ktorého sa ozýval krik a plač. O prípade informoval Daily Mail.

Obaja mladíci stretli násilníka vo vchode, kde sa chceli zohriať po niekoľkých hodinách strávených v snehu. Muž ich pozval k sebe do bytu, aby sa mohli usušiť, ale akonáhle obaja vstúpili, nariadil im vyzliecť  sa a údajne ich začal sexuálne obťažovať. Jednému z chlapcov sa podarilo utiecť a vyhľadať pomoc, zatiaľ čo jeho kamarát zostal v pazúroch pedofila v zamknutom byte.

Na polícii chlapec vypovedal, že ho agresor donútil vyzliecť sa pod vyhrážkou rozsekáním sekerou. Muža pritom nedávno prepustili z väzenia po tom, čo si odsedel trest za sexuálne útoky na deti a mladistvých. Rozhnevaný Sankin vytiahol násilníka na ulicu, a zatiaľ čo čakali na príchod polície, udrel ho po hlave drevenou tyčou. To, že pedofil zomrie na následky zranení ešte predtým, než strážcovia zákona dorazia, nečakal.

„Nemyslel som si, že by mohol umrieť. Len som chcel zachrániť tie dve deti … Pred ním,“ povedal podľa Daily Mailu šokovaný Vladimir Sankin. Ten bol privolanou políciou okamžite obvinený z „ťažkého a úmyselného ublíženia na zdraví, ktoré viedlo k smrti obete z nedbanlivosti“. Desiatky tisíc ľudí sa však postavilo na jeho stranu a podpísalo petíciu za jeho prepustenie. „Je to dobrý chlap,“ povedal o Sankinovi jeho známy Roman, „za svoju láskavosť teraz musí tvrdo zaplatiť slobodou.“ Jeho manželka Polina Naumov pre tlač uviedla: „Stojím stopercentne za svojím mužom. Nikto nevie, čo sa mohlo stať, keby odišiel a robil sa, že to nevidí. „

Na internete s ňou veľa užívateľov súhlasí. „Zachránil tie deti. Teraz musíme zachrániť my jeho!“ Stálo v jednom z komentárov. Nie všetci ale súhlasia s jeho prepustením. „Nemali by sme podporovať lynčovaniu. Mal by byť stíhaný so všetkou prísnosťou zákona.“ Myslí si jeden z jeho odporcov. Napísal portál stcity.sk.

Přejít nahoru