Angela Merkelová: „Multikulturalismus v Německu naprosto selhal“

Zatímco Marklová hovořila na setkání mladých členů své Křesťanské demokratické unie (CDU), které proběhlo minulou sobotu, uvedla, že dovolit stovkám tisíc lidí z různých kulturních prostředí žít po boku Němců, aniž by se řádně začlenili do společnosti, je podle agentury Reuters chyba.

“Tento (multikulturní) přístup selhal, naprosto selhal,” řekla Merkelová na schůzce.

Vzhledem k tomu, že konzervativní Němci pokračují v hádce od Merkelovy pravicové strany CDU k výslovně pravicové alternativě pro Německo (AfD), Merkelová se dostala pod tlak ze strany své vlastní strany, aby zaujala tvrdší postoj vůči migrantům, kteří se nechtějí integrovat.

Přijetí Merkelové přichází jen několik týdnů poté, co bývalá německá ředitelka zpravodajských služeb, Dr. August Hanning, uvedla, že v Německu vytvořila „bezpečnostní krizi“ kvůli jejím politikám, které podporují masovou migraci.

Dnes v Německu žije více než 4 miliony muslimů, z nichž většina se do německé společnosti řádně integrovala.

Německá federální agentura práce minulý měsíc zveřejnila údaje, které odhalily, že 40 procent všech příjemců sociální péče v zemi jsou cizinci.

Během svého projevu Merkelová řekla, že od migrantů se v minulosti vyžadovalo příliš málo. Rovněž uvedla, že vzdělávání nezaměstnaných Němců by mělo mít přednost před dovozem zahraničních pracovníků.

 

Přejít nahoru