Ondráček: Nemusíme přijímat migranty, abychom se kulturně „obohatili“, stačí vývoj českého školství a mediální žumpa

U příležitosti oslavy 75. výročí osvobození nacistického vyhlazovacího tábora Osvětim vojsky Rudé armády se u sochy sovětského maršála Koněva sešly desítky lidi, kteří přinesli květiny, svíčky a věnce. Po skončení pietního shromáždění se skupina údajně opilých mladíků vymočila na věnce a květiny položené u sochy. Následně byli podezřelí mladíci zadrženi, v současné chvíli má tento případ pod svou kontrolou místní oddělení policie Dejvice.

Svůj komentář k výše zmíněnému incidentu poskytla pro Parlamentní listy městská policie. „V průběhu shromáždění se objevila skupina mladíků, kteří přinášeli alkoholické nápoje, ale byli upozorněni, že se zde alkohol konzumovat nesmí, a tak průběh shromáždění sledovali zpovzdálí mimo náměstí Interbrigády,“ informovala vedoucí Kanceláře ředitele Městské policie hlavního města Prahy pro komunikaci s médii a veřejností Irena Seifertová.

Ve svém příspěvku na sociální síti Facebook český poslanec Zdeněk Ondráček naznačil, že tato událost je výsledkem degradace společnosti, k němuž značně přispívají nynější stav českého školství a zhoubná práce domácích médií.

„Přátelé, ČR skutečně nemusí přijímat migranty, aby se kulturně „obohatila“. Nám k tomu stačí vývoj českého školství a mediální žumpa. Výsledek je jistý. Po nás ostatních se jen chce, abychom se nebáli a tento produkt doby veřejně nazývali dobytkem! Skutečný dobytek snad promine,“ píše český politik.

Reakce uživatelů
Drtivá většina uživatelů, kteří komentovali Ondráčkův příspěvek, se shodla se závěrem českého politika v tom, že za pokles kulturní a vzdělávací úrovně obyvatelstva mohou především česká média, stejně jako předpojatost řady politiků a vzdělávacího systému.

„Je to především práce pseudohistoriků, přepisujících dějiny, neonacistických sdělovacích prostředků a představitelů ve vedení Prahy z demožumpy a všehoschopných Pirátů. Jejich činnost podporuje, případně i kryje tato a podobná svinstva!“ okomentoval tuto událost uživatel Vladimír Opolský.
Další uživatel uvedl, že pasivita a neefektivita české policie v předcházení takových činů a potrestání jejich pachatelů jsou způsobeny politickými omezeními.

„Policie ČR by měla mít nějakou úroveň, nějaký status garanta klidu a pořádku. O to více mne udivuje, že takové přestupky přehlíží a neřeší. Nebo je vázána zákazem řešit případy, které se dotýkají Ruska?“ vyjádřil svůj předpoklad uživatel Miroslav Novák.

(zdroj: cz.sputniknews.com)

 

Přejít nahoru