Nenávist vůči homosexuálům na vzestupu v některých částech Evropy jako například Česká Republika

Každoroční revize Evropské asociace mezinárodní asociace lesbiček, gayů, bisexuálů, trans a intersexů zjistila, že obraz pro sexuální a genderové menšiny zůstává „komplexní“, zejména proto, že pověst Evropy jako maják pro rovnost je „povrchovým dojmem, který neříkat úplný nebo přesný příběh. “

Přesnější příběh by se podle zjištění zaměřil na „návrat“ předpovědi loňské prognózy zprávy ILGA-Evropa, která „zakořenila prudký nárůst nenávistných projevů“ v roce 2019, který „často prováděli veřejní činitelé. “

Podle zprávy byl polský politický obrat k homofobii jedním z nejdramatičtějších událostí roku 2019. Ve většinovém katolickém východoevropském státě ILGA-Europe zjistila, že „rétorika anti-LGBTI vládnoucí stranou pro právo a spravedlnost (PiS) vyústila v to, že více než 80 obecních nebo místních samospráv se prohlásilo za „osvobozené od ideologie LGBTI.”

Zatímco polský protimonosexuální tah získal větší pozornost médií, ILGA-Europe našla „rostoucí oficiální nenávistné projevy“ jménem vládních úředníků také v několika dalších evropských zemích: Albánii, Andorře, Ázerbájdžánu, Bělorusku, Bosně a Hercegovině, Bulharsku, na Kypru, České republica, Finsko, Gruzie, Řecko, Maďarsko, Kosovo, Portugalsko, Slovensko, Španělsko a Turecko.

Kromě toho vládní činitelé v Arménii, Maďarsku, Polsku a Rusku v loňském roce zakázali LGBTI. Turecko, které v roce 2015 zakázalo pochod homosexuální hrdosti, v loňském roce stíhalo lidi za porušení zákazu. „Rostoucí přítomnost anti-LGBTQ, anti-genderových a neonacistických demonstrantů na veřejných místech“, jako jsou pýchy, podle zprávy zvyšuje svobodu sdružování na celém kontinentu.

ILGA-Europe se dotkla rostoucího „panevropského fenoménu“ násilí proti homosexuálům tím, že se zaměřila na právě dokončený odchod Spojeného království z Evropské unie. Brexit byl spojen s významným skokem v oblasti zločinů z nenávisti proti LGBTI v Anglii a Walesu, který vzrostl z 5 807 v letech 2014–15 na 13 530 v letech 2018-19, podle policejních záznamů Spojeného království uvedených ve zprávě. Napsal portál NBCNews.

Pro transgender lidi, kteří se snaží změnit své doklady totožnosti v evropských zemích, zpráva zjistila, že pokrok „zpomaluje“. V roce 2019 byly v Belgii, Irsku, Kyrgyzstánu, Litvě, Německu, Severní Makedonii, Finsku, Norsku, Španělsku, Švýcarsku a Velké Británii uprostřed „reforem a konzultací“ o tom, jak umožnit trans-a genderově nezhodným lidem změnit své identifikační údaje, av některých evropských zemích, jako je Česká republika a Turecko, jsou transgender jednotlivci stále vystaveni „zneužívajícím požadavkům“, jako je sterilizace, protože se snaží změnit své pohlaví v právních dokumentech.

Přejít nahoru