Koronavirus se již rozšířil do více než padesáti zemí světa. Potvrdilo ho i Mexiko. Počet nakažených v Číně klesl

V domácí karanténě je v Česku kvůli podezření na koronavirus 307 lidí. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) pobývali v rizikových oblastech, ale jsou bez příznaků.

Počet nově nakažených koronavirem v Číně klesl nejvíce od ledna. Čínské úřady naznačily, že se virus pravděpodobně dál nešíří od lidí, kteří se zdáli být už jednou vyléčeni, ale pozdější testy měli znovu pozitivní.

Japonská prefektura Hokkaidó vyhlásila kvůli koronaviru stav nouze a požádala obyvatele, aby o víkendu nevycházeli ven. Prefektura má 66 nakažených.

Švýcarsko kvůli koronaviru zakázalo všechny akce, kterých by se mělo účastnit vícnež tisíc lidí. To se týká i letošního ročníku autosalonu v Ženevě.

V Íránu podle tamních úřadů podlehlo koronaviru už 34 lidí, potvrzeno je tam 388 případů nákazy. Na Blízkém východě je tak celkem 500 nakažených.

Koronavirus se již rozšířil do více než padesáti zemí světa, nejvíce zasaženými mimo Čínu jsou Itálie a Írán. Virus primárně šíří do dalších států lidé cestující z těchto zemí.

Na výletní lodi v Japonsku se nákaza potvrdila i u dvou Jihoafričanů.

Italský novinář Federico Gatti informoval, že někteří Italové ve Velké Británii čelí kvůli koronaviru slovním útokům a diskriminaci, informuje BBC.

První případ nákazy novým koronavirem hlásí Mexiko. Po Brazílii jde o druhou zemi Latinské Ameriky.

Japonské ministerstvo zdravotnictví potvrdilo úmrtí Brita na koronavirus. Jde o šestou oběť z výletní lodi Diamond Princess.

Libanon přechodně zakázal vstup osobám cestujícím z nejhůře zasažených zemí. Jmenoval Čínu, Jižní Koreu, Itálii a Írán. Občanů Libanonu se opatření netýká.

Přejít nahoru