Rusko uverejnilo liek, ktorý by mal vyliečiť nakazených koronavírusom

Lekári sa snažia nájsť liečivo

Lekári na celom svete sa snažia nájsť liek, ktorý by vyliečil nakazených koronavírusom 2019 nCoV. Medzi tých, ktorí sa snažia šírenie vírusu zastaviť, patria aj Rusi, ktorým sa to podľa všetkého aj podarilo. Uverejnili kombináciu 3 liekov, ktoré by nakazených pacientov mohli vyliečiť.

Aký liek nás má vyliečiť?

S nový koronavírusom sa dá bojovať pomocou ribavirínu, lopinaviru / ritonaviru a interferónu beta-1b. Tieto lieky sa zvyčajne používajú na liečbu hepatitídy C, HIV a roztrúsenej sklerózy. Ministerstvo zdravotníctva neponúka len liek, ale aj návod na jeho použitie s popisom, ako bude liečba prebiehať. Pokyny na liečenie sú určené lekárom v nemocniciach po celom Rusku.

Ribavirín pomohol zastaviť SARS

V roku 2003 vypukla v Číne epidémia SARS a pri liečení nakazených použili práve ribavirín. Nový koronavírus preukázal značnú genetickú podobnosť so SARS, pričom jedno sekvenčné porovnanie ukázalo 79,5 percentnú zhodu. Podľa najnovších údajov čínskej vlády je v súčasnosti potvrdených 7711  prípadov nakazenia koronavírusom,  doteraz chorobe podľahlo 213 ľudí.

(zdroj: netky.sk)

Přejít nahoru