Salvini výbušne: Merkelová, Macron! Vy nám nevládnete. Len kretén si môže myslieť… + VIDEO

„Žijeme v zvláštnom historickom období, v ktorom niekto tvrdí, že hrdinkou Talianska je nejaká slečna Carola (Racketeová, kapitánka lode Sea-Watch 3 – pozn. red.),“ hrmel Salvini.

Dodal, že si bude radšej pripomínať taliansku novinárku a partizánku Orianu Fallaciovú. Tá povedala, že chrániť v Taliansku vlastnú kultúru začína byť smrteľným hriechom, za ktorý vám prilepia nálepku rasista.

Salvini dodal, že jej slová by sa mali učiť deti v škole.

Ďalej poznamenal, že protest možno neprenášajú štátne televízie, ktoré sa zaujímajú len o jeho konkurenta – PD (demokratov). A dodal, že hlavné je, aby energiu preniesli ľudia. „Takže televízie a denníky nech píšu, čo sa im zachce,“ uviedol.

Povedal, že v mestách, kde je na čele Liga, migrantov odmietajú, a že je znechutený zo stavu, v ktorom má v krajine väčšie slovo násilník ako policajt (ktorých relatívne nedávno jeden napadol – pozn. red.).

Zľutovanie nemal ani s násilím na ženách alebo s pedofilmi.

Spomenul údajnú myšlienku zakladateľa konkurenčného Hnutia piatich hviezd Beppeho Grilla, že by bolo volebné právo odobraté dôchodcom, a pýtal sa, kde sa to skončí. Zhromaždení demonštranti to tiež nepovažovali za dobrý nápad.

Salvini je vraj rád, že bol rok vo vláde, lebo podľa svojho názoru ukázal, že s migráciou sa dá niečo robiť.

Salvini tiež povedal, že kto podporuje, aby migranti nasadali na člny, má na rukách krv. „Čím viac odchodov, tým viac problémov, tým viac mŕtvych,“ povedal.

Dodal, že chce žiť v suverénnej krajine, v ktorej sa nečaká na telefón od Macrona alebo od Merkelovej.

„Taliansko Talianom. Taliansko spravované Talianmi pre Talianov,“ mal ako jednu z hlavných myšlienok.

Dodal tiež, že zmena pohľadu v EÚ je aj ich zásluha. „Roky vás obviňovali, že ste fašisti, nacisti, rasisti alebo populisti,“ povedal a doplnil, že námestie je plné tých, ktorí sú hrdí na to, že sú Taliani.

Uviedol, že by toto námestie nedovolilo vyhladzovanie Kurdov, a sľúbil, že pošle ďalším svetovým lídrom ako Merkelová a Macron knihu o arménskej genocíde, aby si uvedomili, že turecký režim nestratil tendenciu „hubiť menšiny na svojom území“.

Zastal sa tiež maďarského premiéra Viktora Orbána a poslal priateľské objatie Poliakom a Maďarom, ale nie Francúzom a Nemcom. Dodal, že chce byť priateľ všetkých, ale otrok nikoho.

Oprel sa do vlády za úmysel zdaňovať staršie vozidlá, keď povedal, že len kretén si myslí, že ľudia sa starých dodávok nechcú zbaviť z nostalgie, nie preto, že jednoducho nemajú na novú.

Odkázal novinárom, že pre neho sú Taliani aj tí, ktorí prišli s platnými dokumentmi, platia dane a posielajú deti do školy. Na záver povedal, že chce Taliansko suverénne, slobodné a demokratické.

https://www.facebook.com/hricalubos1/videos/1283815088465740/?t=0

(zdroj: parlamentnelisty.sk)

Přejít nahoru