Zavrú Salviniho? Už to ide. Okamura s Fialom v bojovej nálade. A utečenci…

„To je nehorázne. V Taliansku chcú stíhať bývalého ministra vnútra Mattea Salviniho za to, že bojoval proti nelegálnej imigrácii! Vidieť, že taliansky ,deep state‘, ,močiar‘, kope za záujmy globalistov a neomarxistov. Keď nemôžu Mattea poraziť vo voľbách, chcú ho zavrieť. To sú totalitné praktiky! Hnutie SPD stojí za naším priateľom a spojencom Matteom Salvinim. Matteo, sme s tebou!“ napísal Fiala na svojom facebookovom profile.

„Podobne nehorázne rozhodnutie je, že taliansky najvyšší súd v piatok potvrdil, že nemecká kapitánka Carola Racketeová, ktorá v minulom roku prepašovala od líbyjských brehov na ostrov Lampedusa stovky nelegálnych afrických imigrantov, je nevinná. Dokonca súd rozhodol, že ju talianska polícia vôbec nemala právo zatknúť a jej Sea-Watch 3 loď zhabať,“ pokračuje.

„Salvini, ktorý sľúbil, že zastaví migráciu z Afriky, v júni nariadil, aby 131 zachránených migrantov zostalo na lodi pri Sicílii šesť dní, teda kým iné európske štáty neoznámili, že ich prijmú. Súd v sicílskej Katánii, ktorý je zvláštnym tribunálom, ktorý má na starosti vyšetrovanie ministrov, minulý mesiac odporučil, aby Salviniho súdili za nelegálne zadržiavanie migrantov na lodi pobrežnej stráže. Informovala o tom ČTK,“ píše ďalej Fiala.

Podľa jeho slov vidíme, že globalisti chcú zastrašiť vlastencov brániacich suverenitu svojich krajín.

„Matteo Salvini sa zastrašiť nedá a hnutie SPD tiež nie. Vlastenci európskych národov porazili Tretiu ríšu a nedovolia vznik Štvrtej ríše,“ uzavrel.

https://www.facebook.com/radimfiala.cz/posts/2966164113402376

„Môjho kamaráta a kolegu Mattea Salviniho sa snažia kriminalizovať pre údajné blokovanie prístupu lodí s nelegálnymi migrantmi do prístavov Talianska. Výbor talianskeho Senátu schválil žiadosť súdu o začatie vyšetrovania predsedu Ligy a bývalého ministra vnútra Mattea Salviniho, ktorý čelí obvineniu zo zneužitia právomoci v súvislosti s blokádou lodí slniečkarských ,neziskových‘ organizácií s migrantmi. Ak by súd uznal lídra najpopulárnejšej talianskej strany za vinného, hrozilo by mu až 15 rokov za mrežami. Zároveň by mohlo byť Matteovi zakázané zastávať politickú funkciu, čo by mu zabránilo usilovať sa o post premiéra,“ píše tiež Tomio Okamura.

„Týmto absurdným obvinením sa ho snažia elity EÚ, v spolupráci s ich talianskymi kolaborantmi, za každú cenu dostať pred súd a možno do väzenia. Chcú Mattea potrestať za to, že bráni bezpečnosť Talianska a Európy. Bruselské elity chcú zastrašiť vlastencov brániacich suverenitu svojich krajín. Matteo Salvini sa zastrašiť nedá a hnutie SPD tiež nie. Vlastenci európskych národov porazili Tretiu ríšu a nedovolia vznik Štvrtej ríše,“ pokračuje.

„,Pôjdem na súd s hlavou vztýčenou v mene talianskeho ľudu,‘ povedal Matteo svojim stúpencom. ,Ak ma zatknú, budú musieť nájsť väzenie, ktoré bude dostatočne veľké pre nás všetkých,‘ doplnil,“ uvádza ďalej Okamura.

Hnutie SPD je, ako uvádza Okamura, v Európskom parlamente súčasťou vlasteneckej frakcie na čele s Matteom Salvinim a Marine Le Penovou.

„Nenecháme sa zastrašiť! Držte nám palce!“ uzavrel.

Ako uviedla ČT24, žiadosť súdu o začatie vyšetrovania lídra pravicovej Ligy a bývalého ministra vnútra Mattea Salviniho schválil v pondelok taliansky senátny výbor. Salvini čelí obvineniu zo zneužitia právomoci v súvislosti s blokádou záchranných lodí s migrantmi. V prípade uznania viny mu hrozí až 15 rokov za mrežami a prípadný zákaz zastávania politickej funkcie.

Salvini svojim stúpencom povedal, že na súd pôjde s hlavou vztýčenou v mene talianskeho ľudu. „Ak ma zatknú, budú musieť nájsť väzenie, ktoré bude dostatočne veľké pre nás všetkých,“ uviedol.

Opletačky má preto, že v júni nariadil 131 zachráneným migrantom, aby zostali na lodi pri Sicílii, a to dokonca šesť dní. Boli tam tak dlho, kým iné európske štáty neoznámili ich prijatie.

(zdroj: parlamentnilisty.cz)

Přejít nahoru