Válka v Sýrii: Raketový útok v Tripolisu; Nálety v Sýrii; Americká národní garda ve 3 státech

Libye: 1 zabitý, 2 zraněn při útoku Haftarových sil

Raketový útok sil libyjského válečníka Khalify Haftara v neděli zabil jednu osobu a také zranil dvě děti ze stejné rodiny, uvedla agentura Anadolu.

Haftarské milice zasáhly dům v Ain Zara, jižně od hlavního města Tripolisu, uvedl prohlášení Rage Operation, spojené s vládou National Accord (GNA).

Ahmed Al-Mismari, mluvčí Haftarských milic, včera přivítal humanitární příměří navržené OSN a evropskými zeměmi ohledně koronaviru.

Haftarské milice však pokračují ve svých útocích.

3 děti ze 6 zabitých v Sýrii

Až šest civilistů, včetně tří dětí, bylo zabito v důsledku leteckých úderů syrského režimu na město Jlen, v západní krajině Daraa, informoval Anadolu.

Agentura citovala místní zdroje jako prohlášení, že režimové síly bombardovaly město po střetech s ozbrojenými opozičními skupinami, které držely své zbraně po příměří podepsaném s Ruskem.

Zdroje poukázaly na to, že střety začaly poté, co síly syrského režimu zacílily na vůz nesoucí zástupce opozice z města, kteří se chystali setkat s výborem pro usmíření režimů na protest proti jeho porušování dohody o příměří a jeho úsilí o kontrolu města platnost.

Trump nasadí národní gardu do 3 států nad COVID-19

Americký prezident Donald Trump v neděli oznámil, že aktivoval Národní gardu, aby pomohl státu New York, Kalifornie a Washington v reakci na novou pandemii coronaviru, kde na tuto chorobu zemřelo více než 240 lidí.

“Dnes oznamuji opatření, která mají pomoci New Yorku, Kalifornii a Washingtonu zajistit, aby národní garda mohla účinně reagovat na tuto krizi,” řekl Trump na tiskové konferenci v Bílém domě.

Řekl, že tyto tři státy byly „zasaženy nejtěžší“ a dodal: „Jednáme také s jinými státy.“

Prezident také uvedl, že federální vláda rozmístila stovky tun dodávek z národních zásob na místa „s největší potřebou pomoci v těchto oblastech“.

Přejít nahoru