Viktor Orbán

Viktor Orbán: Byli jsme jeden centimetr od odchodu z EPP

“Existují dvě věci [týkající se Rakouska], které jsou pro nás nesmírně důležité,” uvedl premiér Orbán a pojmenoval otázku migrace jako jednu. „Rakušané jsou proti imigraci; jsou proti migrantům a stojí pevně za ochranou hranic, “uvedl premiér. Druhým tématem je rostoucí váha rakouské ekonomiky v Evropské unii. Podle premiéra Orbána „německá ekonomika v loňském roce vzrostla o 0,6 procenta, zatímco Rakousko dosáhlo více než dvojnásobku.“

Pokud jde o včerejší hlasování v Evropském parlamentu o rozšíření postupu podle článku 7 proti Maďarsku a Polsku, předseda vlády Orbán potvrdil, že Fidesz „byl jeden centimetr od opuštění EPP“, protože nás většina „zradila“. Podpora francouzských, španělských a italských členských stran však přesvědčila Fidesze, aby zůstal v bloku – alespoň prozatím.

“Je jisté, že to nemůže pokračovat,” řekl premiér. “Pokud se EPP nepostavý za Maďarsko, budeme muset zahájit nové, křesťansko-demokratické evropské hnutí.”

“Mnoho lidí se bojí George Sorose. Když Soros vyhodí píšťalku a pera se začnou houpat v mezinárodních médiích, je třeba silného muže, aby odolával protivětru. Už se toho nebojím, protože to vím. Ale kdokoli už prošel jednou z těchto operací, vidí pouze buldozer, “řekl premiér Orbán. Píše portál AboutHungary.

Když se premiér Orbán dotýkal praxe tzv. „Vězeňské dohody“, kterou ochotní právníci – pracující pro organizace financované Georgem Sorosem – vydělávají miliony pro své odsouzené zločinecké klienty z důvodu údajně nepřiměřených podmínek ve vězení, o správném uplatňování zákona, jde o zneužití. “Maďarové mají pravdu,” uvedl premiér, “řekl, že jejich daňové peníze by neměly být použity k výplatě odměn pro odsouzené zločince, protože někteří právníci to mohou dosáhnout u soudu.”

“Maďaři nejsou rasisté; neodmítají Romy. Vědí, že v nadcházejících desetiletích budou muset žít společně, “řekl Orbán. “Nicméně, existuje řada, kterou Maďaři nikdy nepřekročí: Nedáme peníze za nic,” dodal, zvláště když to jasně běží proti místnímu smyslu pro spravedlnost.

Přejít nahoru