Schyľuje sa k poriadnemu škandálu: Sulík mal radiť firme, aby stopla dodávku rúšok Slovensku

Informáciu zverejnila televízia TA3 na svojom webe. V nej sa uvádza, že počas rokovania vlády, na ktorom sa kabinet zaoberal aj zdravotníckymi pomôckami v rámci hmotných rezerv, to priznal generálny riaditeľ spoločnosti Zornica Banko Fashion Igor Maukš. Sulík tieto informácie ale dôrazne dementuje.

“V rámci malej debaty mi odporučil, aby som nepodpisoval zmluvu so štátom, no ja žiadnu zmluvu podpísanú nemám. A neviem, čo je ho do toho,” povedal novinárom s tým, že telefonát ukončil. Nevie si vysvetliť dôvod Sulíkovho odporúčania, s lídrom SaS sa pozná z minulosti. “Dával si u nás šiť košele,”povedal.

Sulík tieto tvrdenia dôrazne dementuje. “Richard Sulík dôrazne dementuje informáciu o tom, že by pána Maukša odhováral od uzatvárania zmluvy so štátom. Nechápe, kde sa táto informácia vzala a prečo ju pán Maukš uviedol,” uvádza v reakcii Sulíková hovorkyňa Katarína Svrčeková. Ako poznamenala, Sulík sa v utorok telefonicky zaujímal o podmienky a okolnosti výroby ochranných rúšok. “Hovorili najmä o časových nárokoch, pričom pán Maukš poznamenal, že v štátnej správe vládne chaos a nemá mu kto ani len zadať objednávku na výrobu rúšok,” zdôraznila. Ešte pred rokovaním vlády telefonát jedného z doterajších opozičných lídrov s riaditeľom Zornice naznačil aj predseda vlády SR Peter Pellegrini. No neskôr sa Sulík po počiatočnom váhaní a klamstiev priznal, že sa telefonát uskutočnil, ale vraj len “zisťoval podmienky a okolnosti výroby rúšok”. Lenže Sulík nie je ani člen krízového štábu, ani minister, dokonca ešte stále ani len člen vládnej koalície, ktorá nesie zodpovednosť za štát. V politických kuloároch už presiaklo, že mal mať Sulík záujem pretlačiť inú firmu na výrobu týchto rúšok.

Na oficiálnej stránke strany SMER-SD sa onedlho objavila reakcia člena tejto strany, Blahu, ktorý na Richardovi Sulíkovi nenechal ani nitku suchú.

“Tu už končí všetka sranda. Slovenská firma sa ponúkne, že pre štát vyrobí rúšky na ochranu proti koronavírusu. Ide o verejný záujem – zdravie nás všetkých.

A čo spraví líder SaS, budúci minister financií, Richard Sulík? On zavolá do firmy a prehovára jej majiteľa, aby štátu nič nepredával.

To čo je, preboha?

To, že Sulík je psychopat, som definitívne pochopil, keď som ho včera na videu videl bozkávať sa s mikrofónom v štúdiu Slovenského rozhlasu.

Ale to, aká nebezpečná je jeho psychopatia pre Slovensko, sa ukázalo až dnes.

TY CHCEŠ, ABY NA SLOVENSKU UMIERALI ĽUDIA, ČLOVEČE!

On vie, že rúška môžu pomôcť celému Slovensku. Vie, že môžu zachrániť životy. Vie, že môžu spomaliť šíreniu epidémie, na ktorú umierajú ľudia.

A napriek tomu zavolá do firmy, aby tieto rúšky nepredávali štátu? Veď to je sabotáž!

PAKUJ SA Z VEREJNÉHO ŽIVOTA, RICHIE – ROVNO NA PSYCHIATRIU

Ten chlap by sa mal okamžite zbaliť a pakovať sa z politiky. A modliť sa, aby preňho neprišla polícia, pretože na všeobecné ohrozenie je paragraf.

Fakt by ma zaujímalo, kedy dá jednu zo svojich hysterických tlačoviek Matovič, že ako, dopekla, je možné, že po Slovensko lieta politik, ktorý pácha takéto obludnosti!

Zavrite Sulíka do vypolstrovanej cely, preboha! A pribalte mu mikrofón, nech nepretŕhame zaľúbený párik!”

zdroj: www.ta3.com a oficiálne stanovisko SaS a FB: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2567011523537411

Přejít nahoru