Koronavirus VAROVÁNÍ: Smrtící virus „jako pandemie španělské chřipky z roku 1918“, která zabila 50 milionů lidí

Koronavirus se rychle šíří po celém světě s více než 89 000 celosvětovými případy a více než 3 000 úmrtími. V pondělí se počet potvrzených případů ve Spojeném království zvýšil na 40 – s částmi západní Evropy, včetně Španělska, Itálie a Německa, také došlo k nárůstu případů. USA také zaznamenaly nárůst případů na více než 88, s jedním odborným varováním země brzy uvidí „masivní nárůst“ potvrzených obětí. Čína zaznamenala pokles.

Doktorka Dena Graysonová, která se podílela na vývoji léků na léčbu smrtícího viru Ebola, varovala, že virus uvidí „druhou vlnu“ případů, podobnou pandemii španělské chřipky z roku 1918.

Řekla: „Očekávejte masivní nárůst v případech Covid-19 na příští tři týdny.”

“Pokud budeme mít štěstí, sezónní odliv a příliv koronaviru povede ke snížení počtu případů v létě.”

“Ale předpovídám ještě větší druhou vlnu příští zimu, pokud nebude k dispozici vakcína (nepravděpodobná).”

Dr. Grayson dodal, že „jedna stříbrná podšívka“ je taková, že smrtící virus zasáhl USA k „konci chřipky / období koronavirů“.

Varovala však: „Očekávejte případy prudkého nárůstu na jižní polokouli (duben-září), po nichž následuje druhá vlna MUCH LARGER příští podzim, podobná pandemii španělské chřipky z roku 1918“.

Dr. Grayson tvrdila, že „druhá vlna“ by mohla být potenciálně nebezpečnější, jako u španělské chřipky, když řekla: „Právě tam se nakazila a zemřela velká většina lidí“.

Pandemie chřipky nebo španělská chřipka z roku 1918 infikovala v letech 1918–2020 asi 500 milionů lidí a odhadem bylo 40 až 50 milionů lidí. Informuje Express.co.uk.

Přejít nahoru