Merkelová? Nevěřit ani slovo. Multikulti si má a musí vyžrat do dna

„Díky“ svému vlivu, velikosti Německa a jeho neutuchajícím mocenským ambicím v Evropě po druhé světové válce, tentokrát beze zbraní cestou Evropské unie, Lisabonské smlouvy a „barcelonského procesu”, může společně s jí podobnými za stav nejen v Německu, ale v celé Evropě. Její aktuální prozření je pouhým pokryteckým postojem v době, kdy jí rapidně klesá popularita díky předchozím fatálním chybám. Ať už se jedná o pomoc Řecku, sesazení Thilo Sarrazina z postu jednoho z šéfů německé centrální banky, nebo prohlášení, že si Němci budou muset zvykat na vzrůstající počet mešit v jejich městech.

Ano, v jednotě vždy byla, je a bude pravá síla, jakkoli význam těchto slov v minulosti některé vládnoucí elity pokřivily. Jenže jednota musí vzniknout především společným úsilím jednotlivců a růst směrem nahoru. Jakmile ji někdo postaví shora a začne do ní proti vůli jednotlivců tyto dosazovat násilím zbraněmi, nebo jen „mírovou cestou“ nařízení a příkazů, je předurčena k tvrdému pádu zpět do reality. Evropa postavená na ústupcích z dosavadních hodnot těm, kteří pak v souladu s chybně přijatými opatřeními shora v mnoha ohledech jen zneužívají systému, ať už jsou to požadavky na peníze z našich rozpočtů pro minoritní komunity, požadavky na postarání se o ně z našeho sociálního systému, požadavky na absolutní toleranci a akceptaci jejich jazyků ve školách, ale zejména zvyků, které si přinesli z jiných částí světa, je Evropou nesourodou, o jejíž jednotě se nám ve finále může jen zdát.

Lidé, jako je Angela Merkelová, jsou pravou příčinou současného stavu. Její pokání v podobě takových slov, jako „snahy Německa vytvořit multikulturní společnost totálně selhaly, tento multikulturní přístup selhal, naprosto selhal,“ jsou jen obyčejnou politickou hrou, která jí má navrátit moc a sílu. Ano, ta slova jsou pravdivá, ale kdyby Merkelová místo touhy po moci a ovládnutí Evropy naslouchala realitě, nemusela je nikdy říct. Její slova nepovažuji za prozření, pochopení problému, snahu o žádoucí změnu a návrat obyčejného rozumu do Německa, kde podle posledních průzkumů každý třetí považuje počet imigrantů v Německu za nebezpečný a chtěl by je z Německa vyprovodit zpět do jejich pravého domova, odkud přišli. Její slova značí obyčejný strach. Strach o moc a privilegia. Doufám, že si to Němci uvědomí a neskočí na to. Politici jejího typu by měli být po celé Evropě hnáni v následujícím období volebním bičem.

Multikulturalistická ideologie neselhala. Neměla vůbec vzniknout. Selhali ti, kteří ji do států starého kontinentu nasadili a měli by si to vyžrat až do dna. Článek z roku 2010.

zdroj: euportal.cz

Přejít nahoru