Fiala se obul do Grety a globalistů: Kvůli vám mají děti noční můry, klima-propaganda ničí i ty nejzranitelnější

Propaganda spojená s globálním oteplováním a nervozita, jež doprovází veškeré diskuze týkající se údajné hrozby klimatických změn, má znatelný psychologický dopad na mládež, tvrdí český poslanec a místopředseda SPD Radim Fiala. Ve svém příspěvku na sociální síti Facebook politik totiž odkazuje na průzkum pro televizní program BBC Newsround, v němž se poukazuje na negativní následky klimatické propagandy pro děti.

„Malé děti mají kvůli Gretě a spol. noční můry. To je šílené, k čemu vede propaganda kolem globálního oteplování a klimatická hysterie šířená Gretou Thunberg a globalisty. Každé páté dítě v Británii má noční můry o klimatických změnách, ukázal místní průzkum,“ uvedl Radim Fiala.

https://www.facebook.com/radimfiala.cz/posts/3072190046133115

Z uvedeného průzkumu rovněž vyplývá, že mezi značnou částí dětí panuje pesimismus ohledně možného vyřešení současných klimatických problémů. Uvádí se totiž, že zhruba dvě z pěti dětí jsou přesvědčené, že dospělí nejsou schopní tyto problémy vyřešit. Fiala podotýká, že šiřitelé současné propagandy využívají stejné metody, které jsou typické pro totalitní režimy. Jedná se totiž o snahu ovlivnit svou propagandou a dezinformací především mladou generaci, která je nejméně odolná vůči takovému psychologickému nátlaku. Dalším důkazem zhoubného vlivu současné klimatické propagandy je zpráva z Americké psychologické společnosti (APA), která poukazuje na zvýšení počtu případu „ekoúzkostí“.

Finanční zátěž pro Česko jako důsledek klimatické politiky EU

Ze slov českého poslance vyplývá, že nepříjemným důsledkem hysterie kolem tématu klimatických změn mimo psychologický nátlak na obyvatelstvo jsou nadměrné finanční náklady, zvlášť pro Českou republiku. Fiala zdůrazňuje, že veškeré náklady na dosažení tzv. uhlíkové neutrality v Česku budou činit několik stovek miliard korun ročně, a to během nejbližších dvou dekád, což ve své řadě činí dvojnásobek těch nákladů, které budou mít státy západní Evropy.

Podstatným bodem podle Fialy je to, že tato opatření jsou z větší části nesmyslná. Jako důkaz svého tvrzení uvádí tu skutečnost, že změny klimatu právě nejsou způsobovány emisemi oxidu uhličitého, ale aktivitou Slunce. Navíc CO2 má velkou pozitivní úlohu, konkrétně v procesu fotosyntézy, což přispívá k větší úrodě zemědělských plodin.

zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru