Itálie: Krajina v karanténě. Po celé Itálii se zavřou takřka všechny obchody

Vlyvem situace kolem koronaviru se vláda Itálie rozhodla přistoupit k bezprecedentnímu kroku a zavádí karanténu pro celou zemi. Informaci přinesla agentura Reuters, podle které to oznámil premiér Giuseppe Conte. Lidé mají omezit pohyb na veřejnosti s výjimkou cesty do práce a z práce a krizových situací. Ruší se také veškerá veřejná shromáždění.

Těžký okamih pro Italy: Po celé Itálii se mají zavřít všechny obchody, vyjma těch s potravinami a lékárny, oznámil premiér Conte. Firmy mají zrušit provozy, které nejsou nezbytné pro samotnou výrobu.

Italský premiér Giuseppe Conte vyzval všechny Italy k odpovědnosti. Lidé by podle něj kromě cestování měli také omezit pohyb na veřejnosti. Až do 3. dubna bude také prodlouženo uzavření škol v celé zemi. Jak dále Conte oznámil, Itálie dál zpřísňuje opatření v souvislosti se šířením koronaviru. Země už nadále nebude mít takzvané červené zóny a bude fungovat v jednom režimu.

Italové budou dál chodit do práce, jinak ale musí zůstat doma. Zakázané jsou nejen sportovní a kulturní akce, ale jakékoli shromažďování. Na čtyři týdny zůstanou také zavřené školy.

Celkový počet potvrzených případů koronaviru v Itálii vzrostl na10 149 z pondělních 9172. V zemi je také 631 úmrtí v souvislosti s nemocí COVID-19, což je o 168 více než v pondělí.

Ministerstvo zdravotnictví Itálie zřídilo informační linku na čísle (+39) 1500, další informace je možné nalézt na webových stránkách www.salute.gov.it (pouze v italském jazyce).

(SCa)
Přejít nahoru