Německá odbornice vysvětlila, jak zabít koronavirus. Roušky nepotřebujete, stačí jen…

„Důkladné mytí rukou mýdlem a vodou stačí k tomu, abychom virus zabili a vyplavili. Samozřejmě na cestě, kde není vždy přístup k vodě, je přijatelné vzít si malou lahvičku s dezinfekčním prostředkem. Je důležité, aby antiseptikum… bylo v každé čekárně, protože tam je důležitá rychlost, a ne vždy jsou volná umyvadla.“

Podle slov odbornice, pokud jde o masky, „zdravotnický personál potřebuje roušky, protože se musí chránit během kontaktu s pacienty, ale nemá smysl, abychom všichni běhali v maskách“.

„To nepomáhá, potvrdilo se to v Číně i v Japonsku, kde je nyní nemoc značně rozšířená. Dokazuje to, že to není správná cesta,“ uvedla odbornice.

V Německu bylo laboratorně potvrzeno 150 případů onemocnění způsobených koronavirem. Infekce byla zaznamenána v deseti spolkových zemích ze 16. Největší počet je v největší zemi Severní Porýní-Vestfálsko (86), pak následuje Bavorsko (25), odkud se nemoc začala šířit po Německu, poté Bádensko-Württembersko (19) a Hesensko (10).  Jednotlivé případy byly zaznamenány v Berlíně, Brémách, Hamburku, Dolním Sasku, Porýní-Falcku a Šlesvicku-Holštýnsku.

Přejít nahoru