V nemocnici byl svědkem hororu. Jozef popsal hrůzu z jednotky intenzivní péče

Otec dvou dětí z Londýna Jozef Wallis (40) skončil na jednotce intenzivní péče s koronavirus, s nákazou nejprve bojoval 8 dní doma, když už se horečka a kašel nedaly vydržet, manželka mu zavolala záchranku. V nemocnici byl svědkem hororů, které smrtící virus způsobuje. Přímo před jeho očima zemřeli dva senioři. “Byl starý a podle sester měl chronické problémy, ale stále to byl něčí dědeček, něčí manžel, otec, bratr, kamarád. Někomu bude velmi chybět, “řekl Wallis o jednom z pacientů. Jeho příběh přinesl deník Daily Mail.

Wallis je jinak zdravý člověk, šéfuje vlastní technické firmě, žije v Londýně s manželkou Emmou a dvěma dcerami, Taťánou (8) a Anastasiou (6). Poprvé se mu udělalo špatně před dvěma týdny v metru, když se vracel ze setkání s přáteli.

V následujících dnech se u něj projevily tradiční příznaky koronavíru – dostal horečku a začal kašlat. Doma se izoloval od zbytku rodiny a 8 dní s nemocí zápasil, nakonec skončil v nemocnici.

“Bezmocně jsem přihlížel, jak dva moji spolupacienti zemřeli. Všichni s Covidem-19 jsme byli umístěni na speciálním oddělení. Zatímco to šlo, byl jsem doma, nechtěl jsem zatěžovat náš zdravotnický systém, vím, že na tom jsou špatně, “manželka mu volala záchranku, až když Wallis nemohl skoro vůbec dýchat a bolestivě lapal po dechu.

Wallis byl hospitalizován v nemocnici St Thomas ‘s Hospital, kam svážejí většinu Londýňanů s koronavirus. “Můj stav se rapidně zhoršoval, to, co jsem tam ale viděl, bylo ještě horší. Dva pacienti mi zemřeli přímo před očima, šlo o dvou starších mužů. Jeden z nich už byl na ventilátoru, sestra ho jednoho dne odvezla a už jsem ho pak neviděl. Řekli mi, že zemřel, “vypověděl pro Daily Mail.

Wallis strávil v nemocnici 5 dní, v pondělí 23. března byl propuštěn na doléčení domů. Podle lékařů by měl být zdravý, muž je dále v izolaci a snaží se nepřijít do kontaktu se svou rodinou. Novinářům se svěřil, že krize kolem koronavirus se podepsala na jeho podnikání a jeho firma je na pokraji krachu.

“Všechno to začalo před 2 týdny, začali mě bolet klouby a bylo mi mdle. Myslel jsem, že je to běžná únava. Měl jsem dost náročný den a ještě jsem večer šel s kamarády do hospody. Když jsem dorazil domů, měl jsem zimnici, nekontrolovatelně jsem se třásl. Změřil jsem se a zjistil jsem, že mám horečku, “popsal Wallis začátek své nemoci.

“Pak se přidal kašel. Takto jsem strávil 8 dní, došlo to tak daleko, že jsem nemohl dýchat a lapal jsem po dechu. Starala se o mě Emma, ​​moje manželka. Já se snažil co nejvíce izolovat od rodiny. Na linku 111 jsem nevolal, věděl jsem, že systém je vytížen. Moje máma a tchyně s tchánem se o mě hrozně báli, “pokračoval Wallis.

“Musel jsem říct mámě, jak hrozně moc ji miluji a že bych ji hrozně rád viděl, ale že bych ji tak jen zbytečně ohrozil. Koronavirus jsem si diagnostikoval sám podle internetu, měl jsem všechny příznaky. Říkal jsem si: Doufej, musíš se pochlapit a vydržet to. Po 8 dnech jsem volal svému doktorovi, po videohovoru mi řekl, ať si zavolám záchranku, “ambulanci přivolala Wallisová manželka.

Přejít nahoru