Pentagon skladuje na Ukrajine patogénne mikroorganizmy a nebezpečné toxíny + MAPA

„Program protireakcie na biologické hrozby amerického Ministerstva obrany pracuje na Ukrajine v spolupráci s ukrajinskou vládou na zabezpečení konsolidovaného a bezpečného uskladnenia patogénov a ohrozujúcich toxínov,“ uviedlo v oficiálnom vyhlásení Veľvyslanectvo USA. Pritom informuje, že toto všetko je potrebné pre implementáciu „mierových výskumov“.

 

Predtým spravodajstvo News Front uviedlo, že poslanci opozičnej platformy poslali prezidentovi Ukrajiny Volodymyru Zelenskému, premiérovi Denisu Šmygalovi, ako aj ministerstvu zdravotníctva žiadosti o zákonnosti fungovania amerických laboratórií na Ukrajine. Poslanci okrem toho upozornili na skutočnosť, že výstavba a umiestnenie objektov sa podozrivo zhoduje s ohniskami infekčných chorôb. Komunikácia amerického veľvyslanectva bola reakciou na konanie poslancov.

Poslanci Rady Viktor Medvedčuk a Renat Kuzmin 14. apríla v odvolaní sa na srbské a bulharské médiá uvádzajú: Spojené štáty majú po celom svete viac ako 400 bakteriologických laboratórií, z toho najmenej 15 na Ukrajine. Pracujú tam výhradne iba Američania a financuje ich Ministerstvo obrany USA. Laboratóriá sa nachádzajú v Odese, Vinnici, Užhorode, Ľvove (tri), Kyjeve (tri), Chersone, Ternopole a neďaleko od Krymu a Luganska.

Poslanci poznamenávajú, že fungovanie amerických biologických laboratórií na Ukrajine sa začalo počas predsedníctva Viktora Juščenka a premiérstva Julie Tymošenkovej 29. augusta 2005.

Vtedy medzi ministerstvom obrany USA a ministerstvom zdravotníctva Ukrajiny boli podpísané dohody o spolupráci týkajúce sa prevencie technológií poliferácie (reprodukcia buniek organizmu delením) patogénov a expertíz, ktoré sa môžu byť použité na vývoj biologických zbraní.

“Práca v laboratóriách sa v skutočnosti vykonáva v súlade s programom biologických experimentov. Rozpočet je 2,1 miliardy dolárov a je financovaný Agentúrou pre znižovanie bezpečnostných rizík. K tomuto úsiliu sa pripojilo aj „Vedecké a technologické centrum na Ukrajine“- medzinárodná organizácia financovaná americkými orgánmi, ktorej zamestnanci majú diplomatickú imunitu. Táto organizácia financuje projekty na vytvorenie zbraní hromadného ničenia,“ píšu Medvedčuk a Kuzmin.

Poslanci ďalej naznačujú, že po spustení biolaboratórií na Ukrajine boli pozorované ohniská infekčných chorôb.

„V Ternopole sa v roku 2009 objavil vírus, ktorý spôsobil hemoragickú pneumóniu. 450 Ukrajincov sa stalo jeho obeťami. V roku 2011 došlo na Ukrajine k prepuknutiu cholery – zomrelo 33 ľudí. O tri roky neskôr sa diagnostikovala cholera u 800 ľudí, o rok neskôr v Nikolaeve bolo diagnostikovaných viac ako 100 prípadov cholery.“

Poslanci takýchto príkladov uviedli niekoľko. V januári 2016 v Charkove zomrelo na vírus podobný chrípke 20 vojakov a ďalších viac ako 200 bolo hospitalizovaných. O dva mesiace neskôr bolo na Ukrajine zaznamenaných 364 podobných úmrtí. Ďalej poukazujú na to, že v roku 2017 v Nikolaeve došlo k prepuknutiu hepatitídy A. V lete toho istého roku boli podobné ohniská infekcie v Záporoží a Odese a na jeseň v Charkove.

„V rokoch 2010 – 2012 (t.j. už za prezidenta Janukovyča) ukrajinské orgány začali kontroly s cieľom zabezpečiť, aby sa v laboratóriách prijali všetky preventívne opatrenia. Zistilo sa niekoľko hrubých porušení, ktoré by mohli viesť k úniku kmeňov nebezpečných infekcií. Bol dokonca zistení fakt vyvedenia odsávacieho vetrania z laboratória do priestorov materskej školy“, – uvádza sa v žiadosti Medvedčuka a Kuzmina.

Poslanci píšu, že v roku 2013 prezident Viktor Janukovyč takúto spoluprácu so Spojenými štátmi odmietol. Ale už v roku 2014 v tom pokračoval prezident Peter Porošenko. “Je pravdepodobné, že prezident Janukovyč stratil moc v dôsledku aktívnej účasti vlády USA práve z dôvodu odmietnutia spolupráce s Pentagonom,” uviedli poslanci opozičnej strany.

Na záver uvádzajú: „Je možné, že tajná a nepriehľadná aktivita nebezpečných cudzineckých objektov na území Ukrajiny má za úlohu testovať účinky vírusov a baktérií na organizmus Ukrajincov,“ a požiadajú ukrajinské vedenie, aby to zistili.

zdroj: biosferaclub.info

Přejít nahoru