Koronavirus: Pozor! Bolest ve vašem oku, která by mohla být neobvyklým příznakem COVID-19

Koronavirus je infekční onemocnění, které bylo potvrzeno u více než milionu jedinců po celém světě. Bolest očí by mohla být příznakem COVID-19. Tvrdí se, že poté, co jeden odborník spojil Google s hledáním výrazu viru, vyhodilo mu „oči mně bolí“ ve spojených států s nejvíce případy koronaviru.

Ekonom a odborník na údaje Seth Stephens-Davidowitz porovnali vyhledávání Google u všech symptomů koronaviru s prevalencí nemocí na úrovni státu.

“Jinými slovy, zkoumal jsem otázku, jaké symptomy jsou nyní zkoumány v neobvykle vysokých počtech ve státech s neobvykle vysokou mírou Covid-19,” napsal pro New York Times.

Nejvíce se týkala infekce, ztráty pachu, horečky a zimnice, vysvětlil.

Bolest očí však byla čtvrtým nejvyhledávanějším příznakem v některých nejvíce postižených státech USA – před dalšími běžnými příznaky COVID-19, včetně průjmu a nazálního přetížení.

Hledání výrazu „mé oči bolí“ za posledních sedm dní byly nejvyšší v New Yorku, New Jersey, Connecticutu, Louisianě a Michiganu, řekl.

Počet vyhledávání se za poslední dva týdny také dramaticky zvýšil, vysvětlil.

“Zdá se, že taková vyhledávání vzrostla téměř výhradně v částech země, které dosáhly velmi vysokých hodnot COVID-19 [ačkoli data jsou poměrně hlučná a nárůst není tak velký, jako je tomu u některých dalších příznaků],” dodal…

„Znamená údaje z vyhledávání Google opravdu to, že bolest očí je příznakem přípravku Covid-19?” Zprávy přinesl portál Express.co.uk.

„Mohou existovat i jiné důvody, proč lidé v těchto částech země hledají bolest očí. Testoval jsem však alternativní vysvětlení, která mi lidé navrhli, a data se nehodili.

„Zdá se, že hledání není vedeno alergiemi, nesouvisí s koncentrací pylu.”

“Nezdá se, že by je vedli lidé, kteří zůstávají doma a hledí na obrazovky víc; míra vyhledávání bolesti očí nesouvisí s údaji z mobilních telefonů, které změřily nedávné snížení pohybu.”

Přejít nahoru