Švédsko je napadeno novou kriminální vlnou „ponižujících loupeží.“ Co to přesně znamená? Budete zděšený

Jak již dříve uvedl Gatestone Institute:

„Podle nové studie švédské policie se počet dětí, které okrádají další děti, zvýšil o 100% za pouhé čtyři roky … V roce 2016 bylo proti dětem mladším 18 let 1 188 loupeží a teď vzrostl na 2 484. Počet násilných trestných činů, kdy je podezřelým dítě do 15 let, dramaticky vzrostl: V roce 2015 bylo nahlášeno 6 359 násilných trestných činů, kdy bylo podezřelým dítě do 15 let. V roce 2019 toto číslo se zvýšilo na 8 719 hlášených násilných zločinů “.

Tyto „loupeže“ nedávno ve Švédsku způsobily velké zděšení. V Gothenburgu zločinecký gang mladých donutil jejich oběť políbit nohy vůdců gangu, zatímco ho natáčeli. Poté mu dupali na tváři, až omdlel.

Ve Stockholmu okradli, vyrazili a kopali šestnáctiletou oběť. Na konci utrpení ji vzali za kostel, kde na něj močil jeden z pachatelů, zatímco mu říkali jména jako „zasraný Švéd“. Potom ho přinutili, aby si sundal oblečení a posměšně se mu smáli, oběť, známá pouze jako Liam, řekla švédské televizi. Gang to natočil a šířil na sociálních médiích.

Rodiče jednoho z pachatelů přišli do Švédska před šesti lety z blíže neurčené africké země, podle švédské televize, která je v únoru dotazovala. Rodiče pracují a říkali, že jejich syn dostal nakládačku za nic. Matka měla během rozhovoru hidžáb.

Ačkoli švédská média jen zřídka zveřejňují podrobnosti o etnickém původu členů gangu, některé mediální výzkumy ukázaly, že členové gangů jsou převážně buď zahraničními dětmi, nebo dětmi přistěhovalců. V roce 2017 švédská mainstreamová média Expressen vydala zprávu o 49 zločineckých sítích ve Stockholmu. Zpráva ukázala, že sítě se skládaly z 500 až 700 členů gangu: 40,6% členů gangu, které provedl průzkum Expressen, se narodilo v zahraničí; 82,2% mělo dva rodiče, kteří se narodili v zahraničí. Jejich hlavní zemí původu byl Irák, následovaný Bosnou, Libanonem, Somálskem, Sýrií a Tureckem.

„Je to způsob, jak ukázat svou sílu. Chtějí ovládnout místa. Dělají to strachem u jiných mladých lidí,“ řekl Thomas Petterson, analytik gothenburgské policie, v srpnu.

“Pokud jde o tyto druhy mladých lidí, dostanou kop ze skutku, místo aby šli po majetku,” řekla trestní žalobkyně Linda Wiking.

O této formě zločinu však není nic nového. Jediným skutečně novým aspektem je, že zločin se stal extrémem do té míry, že ho dokonce ani švédská mainstreamová média nemohou ignorovat.

Přejít nahoru