Orbán

Politici požadují, aby Maďarsko bylo Evropskou unií potrestáno. Bývalý italský premiér: “Za to co udělal Orbán jednoduše vyloučit Maďarsko z Unie.”

“Snil jsem o” Spojených státech Evropy “už roky,” v pondělí tweetoval. “Právě z tohoto důvodu mám právo a povinnost říci, že po tom, co dnes Orbán udělal, musí Evropská unie jednat a přimět ho, aby změnil názor. Nebo jednoduše vyloučte Maďarsko z Unie. “

Evropská unie však nemá žádný mechanismus pro vyloučení členských států.

Mnoho členů Evropského parlamentu také vzneslo námitky. Španělský europoslanec Juan Fernando López Aguilar byl jedním z nich. „Tento poslední legislativní krok je poslední kapkou,“ řekl López podle zprávy Euronews a dodal, že tento krok byl „absolutně nepřijatelný“.

Skupina socialistů a demokratů Evropského parlamentu také tweetovala, že „s titulem # COVID19 jako krytí, premiér Orbán demontuje demokracii před našimi očima. Je na dobu neurčitou nařízením nebo omezením svobody médií měřená reakce? Ne v naší knize. Jako strážkyně hodnot EU musí Evropská komise reagovat na dnešní hlasování v maďarském parlamentu. “

Zelení v Evropském parlamentu ho následovali a tvrdili, že „je to nebezpečný odklon od demokratických standardů a dává Orbánovi blanche carte. Vyzýváme Komisi a země EU, aby věnovaly pozornost a zajistily, že budou během #CoronaCrisis dodržovány hodnoty EU!” Píše Voice of Europe.

Přejít nahoru