ŠOK: Herečka z Pelíšků, Dagmar Teichmannová, navždy odešla

Ve věku 39 let odešla Dagmar Teichmannová. Jak informovalo Městské divadlo Boleslav, kde dlouhé roky působila, herečka zemřela tragickou smrtí. Svět se o jejím zoufalém skoku pod metro ale dozvěděl až nyní. K tragické události došlo už 5. dubna ve stanici trasy B Anděl. Přivolaní hasiči vyprostili zpod soupravy bezvládnou ženu, která utrpěla zranění neslučitelná se životem. „Městské divadlo Mladá Boleslav zastihla v těchto dnech smutná zpráva. V neděli 5. 4. 2020 tragicky zemřela bývalá členka uměleckého souboru Dagmar Teichmannová.“ Podle některých informací důvodem jejího náhlého a dobrovolného odchodu mělo byt to, že herečka neunesla odchod z divadla a nedařilo se jí ani v osobním životě. Tohle ale nebyl její první pokus o odchod ze světa. Dagmar Teichmannová se o ten již pokusila asi před rokem. Měla skočit z okna, ale podařilo se jí zachránit. Překonala několik operací, ale pohybovat se dál mohla už jenom pomocí barel. Ty, spolu s větrovkou a taškou, se našli také v metru.

Dagmar Teichmanová se narodila 1. srpna 1980 v Hradci Králové, divadelní prostředí si zamilovala i díky mamince, loutkoherečce Marcele Teichmannové. Dagmar Teichmannová byla dlouholetou členkou souboru, působila v něm od roku 2001 až do roku 2017. Za tuto dobu vytvořila na čtyřicet rolí českého i světového repertoáru, například titulní roli Manon v Nezvalově Manon Lescaut, Mimi v Čapkově Loupežníkovi, Terinu v Hrubínově Romanci pro křídlovku či třeba Desdemonu v Shakespearově Othellovi.

Na filmovém plátně se Dagmar Teichmannová objevila v menší roli studentky v legendárních Pelíšcích z roku 1999. O rok později si zahrála v pohádce Jabloňová panna. Televizní diváci ji mohli vidět v sériích Cesty domů či Příkopy. Objevila se v několika dílech oblíbeného vědomostního pořadu O poklad Anežky České.

(SCa, il.foto: fdb.cz)

Přejít nahoru