Kaufland – prý to dělá i Billa – tak nakupujte hezky česky. Budete zirat (aktualizace o stanovisko společnosti + FOTO)

Když jsem si šla koupit svačinu, probleskl mi e-mail z Kauflandu (viz níže) hlavou.

Vzala jsem dva banány – s deskou cena 8,70 Kč, sundala jsem UH dekl, který tam skutečně také byl, bez něj cena – 5,60 Kč, kterou jsem také zaplatila!!!

Sundávejte si ty kryty, třeba je tam přestanou dávat, až je začne unavovat je tam po každém znovu nandávat.

Je to neskutečné. Na váze, kde se váží ovoce a zelenina, je plastová deska (viz video) a pod ní papírová reklama.

Sundejte si plast. Desku při vážení, zvažte produkt a vyjeďte si cenu.

Pak si to vyzkoušejte s deskou. Uvidíte rozdíl v ceně a budete se divit !!!

Já jsem to krátké a zajímavé video poslala do kladenského Kauflandu a napsala průvodní dopis, a že za odpověď předem dekuji, jak podvádějí českého zákazníka, to mě určitě nikdo nic neodpoví. No, grázlové, všude, kam se podíváš!

NA TO SE PODÍVEJTE (viz video) A NENECHTE SE OKRÁDAT!!

Dnes jsem byl v Kauflandu a vyzkoušel to – a ono to fakt funguje ! Na 1,5 kg brambor byl rozdíl téměř 2 Kč.

Paní, co stála vedle mne se divila, proč to sundávám. Měla plný sáček meruněk a tak jsem ji to znovu zvážil a zírala – rozdíl přes 8 Kč !
Jsou to tedy pěkní šmejdi!!! Málo kdo to ví – dělejte to také. Tož tak!!!

O stanovisko jsme požádali také Kaufland.cz. Paní Renata Maieri z Úseku firemní komunikace Kaufland Česká republika v.o.s nám napsala:

Všechny naše prodejny jsou od roku 2016 vybaveny váhami, které jsou bez odjímatelné fólie. Zákazník si na váze označí, v jakém obalu váží svoje zboží (v transparentním sáčku, nEKOnečném sáčku či bez obalu), podle toho je váha odtárována (je odečtena hmotnost příslušného obalu).
Video, které Vám náš zákazník a váš čtenář poslal, je z roku 2015. V té době byly váhy s odjímatelnou fólií. Váha byla natárována s touto fólií, tzn. váha fólie byla odečtena a nebyla součástí ceny váženého produktu. Naopak pokud došlo k odstranění fólie z váhy, byla zákazníkovi navážena nižší váha, než byla skutečnost.

Připojuji také vyjádření SZPI z 28.6.2016:
Po sociálních sítích koluje video o tom, že váhy v Kauflandu šidí zákazníky. Státní zemědělská a potravinářská inspekce řešila několik podnětů od spotřebitelů týkajících se nesprávného vážení ovoce a zeleniny v obchodním řetězci Kaufland. Spotřebitelé poukazovali na fakt, že na vahách v Kauflandu je umístěna plastová podložka. Domnívali se, že se Kaufland snaží své zákazníky okrádat. Autor předmětného videa zvážil dvakrát na stejné váze žlutou papriku, podruhé však bez plastové podložky umístěné na váze. Bez podložky paprika vážila (a tedy i stála) méně.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce situaci prověřila. Jedná se o tzv. poplašnou zprávu. Váhy v Kauflandu váží správně, jsou nakalibrovány i s podložkou. Podložka slouží jako ochrana samotné váhy. Váhy v obchodním řetězci jsou pravidelně kontrolovány. Jestliže si zákazník podložku sundá, okrádá tak on sám obchodní řetězec.

(zdroj: https://www.szpi.gov.cz/clanek/vahy-v-kauflandu.aspx)

 

nekonečný sáček s váhou
váha se sáčkem

 

 

 

 

 

 

Přejít nahoru