Skvělá zpráva! Vyléčen taxikář Robert (53) jde domů: FOTO koronavirus ho přivedl až na pokraj smrti

Ve Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) v Praze ho však přivedly zpět k životu a podstoupil tam i léčbu remdesivirom, experimentálním antivirotikem. Z Česka přišla další skvělá zpráva! Taxikář v úterý opustí nemocnici, doma tak konečně může obejmout svou ženu i dcerku.

Informaci o taxikárovom propuštění z nemocnice přinesl Blesk.cz. Koronavirus infikovaný Robert se po 56 dnech strávených v nemocnici uzdravil a jde domů. Lékaři totiž usoudili, že jeho stav je natolik dobrý, že se smí vrátit zpět ke své rodině. “S propuštěním pana M. to vypadá dobře. Domů půjde dnes o jedné odpoledne, “řekla deníku v úterý ráno mluvčí VFN Praha Marie Heřmánková.

Samotný Robert v rozhovoru pro VFN v pátek prozradil, že nejvíce se těší na své nejbližší. “Když budou druhé stěry negativní, znamená to, že budu bez koronavirus a mohu jít domů, obejmout ženu, obejmout dceru,” uvedl tehdy taxikář. Jeho přání se mu nyní konečně splní. Píše portál topky.sk.

“Když jsem ležel v křeči, nemohl jsem dýchat. Nezvedl jsem džbán, abych si nalil vodu. Měl jsem hrozný žízeň. Špatně se mi dýchalo. Stále zkoušeli nějaké masky a náhubek. Nevím, jak se to všechno volá. Stále se mi špatně dýchalo. Prosil jsem je, aby mě odpojili, že to nezvládnu. Že to nedám. Nevím, kde se to ve mně vzalo, “vzpomínal na nejtěžší chvíle v rozhovoru pro VFN.

Přejít nahoru