Francie: Policejní důstojník byl přepadený 12 „mladíkmi“ který je brutálně zbili a následně bylhospitalizován

Francouzský důstojník byl zpočátku součástí motorové brigády hlídkující oblast Parilly v Lyonu podél řeky Rhône. Podle SudOuest.fr byl tým zaměřen na operaci s cílem zatknout skupinu motocyklistů, kteří se účastnili nelegálních pouličních závodů a kaskadérských kousků.

Operace, plánovaná na 6. května, byla vysílána také prostřednictvím sociálních sítí. Policie oznámila, že do oblasti dorazilo několik důstojníků a kteří také používali vrtulník, který detekoval přítomnost nelegálních pouličních závodů v oblasti poblíž stanice metra Vénissieux v okrese Minguettes. Píše portál RMX.

Dva policejní motocyklisté dorazili jako první do oblasti a spatřili jedince na motorce, který míří k Parc des Minguettes.

„Vzhledem k několika manévrům cyklisty, kteří byli pečlivě sledováni, byli dva policisté odděleni,“ hlásil francouzský odbor pro veřejnou bezpečnost Sûreté du Rhône.

Jeden z policistů se ocitl izolovaný na parkovišti za Leninem Boulevardem, kde na něj čekalo tucet lidí. Policie věří, že útok byl koordinován a policista byl nalákán na toto konkrétní místo.

Skupina jednotlivců důstojně porazila důstojníka a házela na něj kameny a další předměty. Podařilo se mu uprchnout a později byl transportován do nemocnice sv. Josefa v Lyonu a umístěn do intenzivní péče.

Přejít nahoru