Papež František

Jak čínští komunisté uplácejí katolickou církev

„Čínská komunistická strana každoročně přiděluje 2 miliardy amerických dolarů, aby získala vliv na tvorbu vnitřní politiky Vatikánu a zaplatila za mlčení Vatikánu proti potlačování náboženské svobody,“  uvedl Guo Wengui.

Tento vývoj je obzvláště zajímavý v souvislosti s (dosud tajnou) dohodou Vatikán – Čína, která dává čínské vládě určitý vliv při jmenování čínských biskupů v zemi, to je strategie ministra kardinála Parolina a papeže Františka,  namísto toho, aby veřejně odsoudili porušování lidských práv a náboženské svobody, jak to dělali předchozí papežové .

Tato taktika úplatkářství v Číně je zakotvena v komplexnější strategii světové nadvlády známé jako iniciály »BGY«. Tato písmena znamenají modrou (ovládání internetu), zlato (kupujte vliv penězi) a žluté (žluté) (svádějte klíčové lidi sexem).

Od roku 2014 ČKS iniciovala vnitřní politiku, aby investovala určité procento obchodu se zahraničními zeměmi do programu BGY, jehož cílem je narušit místní státní systém, uvedl Guo. Současná kvóta BGY pro Spojené státy je 5%.

Podle údajů amerického obchodního úřadu činil celkový objem obchodu mezi Čínou a USA v roce 2018 7,37 bilionu dolarů. Pokud se počítá podle 5%, pak by částka použitá pro BGY ve Spojených státech činila asi 36,8 miliard dolarů, uvedl Guo.

Tyto prostředky se používají různými způsoby, například na úplatky, regulaci médií a kontrolu místních zdrojů.

Zpráva z roku 2019 zveřejněná Mezinárodním střediskem pro kybernetickou politiku v australském institutu pro strategickou politiku odhalila, že stovky Twitter účtů spojených se státem podporovaným úsilím o očerňování protestů za demokracii v Hongkongu byly dříve použity k zacílení na kritiky čínské vlády, především Guo Wengui.

Vatikán již několik let udržuje s čínskou komunistickou stranou (ČKS) vztahy a v září 2018 podepsal s Pekingem důležitou tajnou dohodu o jmenování katolických biskupů v Číně.

Podle vatikánského novináře Johna L. Allena, Jr., Vatikán nešetřil úsilím ve snaze získat plnohodnotné  diplomatické vztahy, což je klíčová priorita papeže Františka.

František sní o tom, že bude papežem, který obnoví diplomatické vztahy s Pekingem, a aby dosáhl tohoto cíle, je ochoten učinit „ústupky“, prohlásil vatikánský analytik Alban Mikozy v prosinci ve francouzské televizi.

„Aby toho dosáhl, je připraven udělat několik ústupků: neříkat nic o Hongkongu, nebýt příliš nadšený, když čínský vůdce hovoří o přepisování Bible,” dodal s odkazem na oznámení, že ČKS hodlá přeložit Bibli a další posvátné texty, aby se přizpůsobily socialistické ideologii.

zdroj: prvnizpravy.cz

Přejít nahoru