Prohlášení nově zvoleného prezidenta Srbska. To ste v ČT neslyšeli. “…..náš osud bude určovat náš národ, ne EU ani NATO….”

Nově zvolený srbský prezident Aleksander Vučič se vyjádřil ohledně vstupu Srbska do NATO:  “My, Srbové nikdy nezapomeneme, co NATO udělalo naší  zemi, srbský lid nezapomíná, a proto nikdy do NATO nevstoupíme. Srbsko není bohatá země, ale je hrdá a náš osud bude určovat náš národ, ne EU ani NATO.

Stejně nikdy nedovolíme, aby bylo Srbsko použité jako nástroj nátlaku proti bratrskému ruskému národu. Srbský národ a ruský národ společně bojovali a umírali  celá staletí, proto nás spojuje pouto nejsilnější. Srbsko nikdy neprodá svoji hrdost ani svobodu za žádné peníze, ani jiné výhody. Nikdy nedovolíme, aby nám Evropská unie vnutila falešnou solidaritu ohledně přijetí imigrantů. My jsme nebombardovali ani Sýrii ani jiné státy, a proto nedovolíme, aby Srbsko ohrožovaly hordy utečenců.”

 

Slyšeli jste v našich médiích o novém prezidentu Srbské republiky  A o tomto jeho prohlášení? Ani slovo, ticho po pěšině…

Přejít nahoru