O slevu na nájemném pro nebytové prostory mohou podnikatelé žádat do konce června

Rada hl. m. Prahy rozhodla o poskytnutí slevy na nájemném v rámci programu COVID – Nájemné. “Ta se týká prostor sloužících k podnikání a je určena subjektům, kterým byla znemožněna nebo podstatně ztížena činnost v důsledku mimořádných opatření proti epidemii koronaviru,” uvádí se v tiskové zprávě Magistrátu Prahy. Formulář mohou podnikatelé vyplnit na této adrese: https://www.realitniportalpraha.cz/cs/CovidRequest.

Podmínky a přesný návod, jak postupovat při vyplnění žádosti, jsou dostupné na Realitním portálu Praha. „Epidemie koronaviru měla a má vážné ekonomické důsledky pro podnikatele v celé republice. Jakákoli podpora je tak v této době velice důležitá a Praha – jako vlastník nemovitostí – chce pomoci svým nájemcům, kteří jsou krizovou situací zasaženi. Právě program COVID – Nájemné pomůže dopady na podnikatele zmírnit,“ uvádí radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Opatření si klade za cíl pomoci zmírnit finanční dopady epidemie koronaviru na podnikání.

Příjem žádostí o slevu zajišťuje magistrátní odbor hospodaření s majetkem. Podnikatelé mohou žádosti zasílat až do 30. června. „Celý proces máme nastavený k rychlému řešení a schvalování, abychom nájemcům vyšli maximálně vstříc,“ doplňuje ředitel magistrátního odboru hospodaření s majetkem Jan Rak.

(SCa, il.foto stc.cz)

Přejít nahoru