Srážka vlaku s autobusem si vyžádala 10 zraněných

Nehoda se odehrála mezi Struhařovem a Dobříčkovem na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. Následně se osobní vlak vykolejil. “Autobus vjel na přejezd v okamžiku, kdy tam projížděl osobní vlak dopravce České dráhy. Dle předběžných informací byla přejezdová výstražná světla v činnosti. Škoda odhadnuta na 5 milionů Kč,” uvedla Policie ČR na své sociální síti.

Podle dostupných informací se v obou dopravních prostředcích nacházelo celkem dvanáct osob, z nichž naprostá většina byla zraněna. Nejvážněji zraněnou osobu – byla to žena z autobusu. Tu převezl vrtulník letecké záchranné služby do nemocnice v Motole. Zranění měla žena víc, nejvážnější bylo poranění na hlavě. Záchranáři ošetřili také devět osob, ty byly naštěstí zraněny lehce, utrpěly různé pohmožděniny nebo poranění v obličeji a po ošetření byly přepraveni do spádové nemocnice

Vlak byl po nárazu odhozen mimo jednokolejnou trať a autobus skončil na kolejích.  Provoz na trati mezi Benešovem a Vlašimí byl zastaven, příčinu a okolnosti nehody policie zjišťuje.

(SCa, il.foto: slovakparadisetrain.sk)

Přejít nahoru