Nigel Farage končí rozhlasový program po kontroverzi ohledně BLM + VIDEO

Farage hostil Nigel Farage Show pět večerů týdně (zpočátku čtyři), stejně jako v neděli ráno, od ledna 2017. Do programu se každý týden naladilo více než dva miliony posluchačů a Farage přinesl několik významných hostů , včetně amerického prezidenta Donalda Trumpa.

V úterý debata o Good Morning Britain přednesla Farage prohlášení o protestujících Black Lives Matter (BLM) ve Velké Británii, které vzbudily kritiku liberálů a podporovatelů BLM. Vyjádřil se při debatě historičky Kate Williamsové a ženské aktivistky za práva Shola Mos-Shogbamimu o zničení sochy Edwarda Colstona v Bristolu v neděli. Výtržníci BLM sochu zničili a hodili ji do přístavu, zatímco policie stála a nic neudělala, jak již dříve hlásil Voice of Europe.

V rozpravě Farage uvedl, že odsoudil činnost BLM, protože „udělali to jako násilný dav, který činí svá vlastní rozhodnutí co považují za správné a špatné“.

“Láska Talibanu vyhodit do vzduchu a zničit historické památky z jiné doby, kterou neschvalují,” dodal Farage. “To, co jsme viděli o víkendu, byl nejděsivější příklad davového pravidla.”

Farage opustil svůj vlastní program okamžitě poté, co byl informován LBC, že jeho show měla být včera zrušena, podle zprávy The Daily Mail.

Když LBC požádala o připomínku, popřela, že Farageův odchod souvisí s jeho poznámkami BLM s tím, že jeho smlouva by stejně měla skončit „velmi krátce“. Dále tvrdili, že jeho odchod je výsledkem rozhovorů, které s ním vedly. “Děkujeme Nigelu za obrovský přínos, který přispěl LBC, a přejeme mu hodně štěstí,” uvedla LBC ve svém prohlášení.

Přejít nahoru