Kim Jong-un je mrtvý

Zdraví KIM Jong-una bylo opět zpochybněno. Japonský ministr zahraničí Taro Kono uvedl, že má „podezření“ ohledně severokorejského vůdce.

Mezitím Roy Calley, novinář, který při několika příležitostech navštívil zemi, prohlásil, že „stále věří“, že Kim je mrtvý – nebo alternativně, zamčený v energetickém boji se sestrou Kim Yo-jong, pokud je stále naživu. Pan Kono také prohlásil, že obnovená agrese Severu na jih – včetně zničení společné styčné kanceláře minulý týden – byla součástí úmyslné strategie zaměřené na odvrácení pozornosti od 36letého Kima – a také na navrhování země byl zasažen COVID-19, a to i přes oficiální popření. Informuje portál Express.co.uk.

Pan Kono v pátek na tiskové konferenci v anglickém jazyce v japonském klubu zahraničních korespondentů rovněž navrhl, že něco není v pořádku.

Řekl: „Nedávné hnutí v Severní Koreji je docela podivné. Máme podezření, že se COVID-19 šíří po Severní Koreji a Kim Jong-un se snaží neinfikovat, takže někdy nevychází na veřejnost.”

“Máme nějaké podezření na jeho zdraví.”

V posledních týdnech došlo k zesílení rétoriky vůči Soulu, přičemž Kim Yo-jong naznačoval vojenskou akci.

Kono s odkazem na rozbití kanceláří v severokorejském pohraničním městečku Kaesong navrhl, aby se poustevnický stát pokoušel distriktovat svět z vlastních vnitřních obtíží.

Řekl: „Sklizeň v Severní Koreji v loňském roce byla špatná. Ekonomice se nedaří.”

Přejít nahoru