Matteo Salvini říká, že Maďarsko a jeho lidé jsou příkladem pro italských konzervativců

“Respekt k maďarskému lidu a vládě, maďarské komunitě. Jste pro nás příkladem, děkuji vám, že jste s námi!” Salvini řekl na demonstraci maďarské tiskové agentuře MTI.

Salvini a maďarský premiér Viktor Orbán jsou politickými spojenci a dokonce se považují za blízké přátele. Oba dva sdílejí pevný protimigrační postoj a národní suverenitu tváří v tvář federalistickým tendencím Evropské unie. Loni v září byl Orbán hostujícím řečníkem konzervativní strany Fratelli d’Italia v Římě na pozvání vůdčí strany Giorgie Meloni.

“Itálie musí být restartována. Hněv a potřeba akce Italů je plně pochopitelná,” uvedl na shromáždění Salvini. “Jsme tady, abychom stanovili politický kurz, který pohání zemi z její vlastní moci, aniž bychom čekali na vnější pomoc, která nikdy nepřijde.” Píše portál RMX.

Salvini byl tvrdě kritický vůči vládní manipulaci s kronavírusovou krizí, včetně umožnění tisícům migrantů dorazit na italské pobřeží během pandemie, zatímco zbytek země byl na uzamčení. Salvini také odstartoval rozhodnutí levicové italské vlády udělit amnestii až 600 000 nelegálním přistěhovalcům uprostřed hospodářské recese.

“Itálie není odsouzena k zániku. Existuje politická i ekonomická alternativa,” řekl Meloni.

Přejít nahoru