Zlom v případě Madeleine McCannové?: Německý vězeň identifikovaný jako podezřelý

Policie věří, že muž, nyní ve vězení za sexuální zločin, byl v oblasti, kde byla dívka, tehdy ve věku tří let, naposledy viděna.

Madeleinovi rodiče Gerry a Kate McCannový poděkovala policii a dodala: „Vše, co jsme kdy chtěli, je najít ji.“

Policie žádá o informace o dvou vozidlech vlastněných mužem. Píše portál BBC.

Okolo Praia da Luz v Portugalsku byl viděn obytný vůz podezřelého – foto – MET POLICE HANDOUT

Den poté, co Madeleine zmizela, přenesl podezřelý vůz Jaguar na jméno někoho jiného.

Madeleine zmizela z bytu v portugalském letovisku večer 3. května 2007, zatímco její rodiče byli s přáteli v nedalekém tapas baru.

Její zmizení vyvolalo obrovský a nákladný policejní hon v celé Evropě – poslední vyšetřování Metropolitní policie, které začalo v roce 2011, stálo více než 11 milionů liber.

„Někdo tam ví mnohem víc, než se říká,“ řekl Det Ch Insp Mark Cranwell, který vede vyšetřování.

Londýnské policejní síly uvedly, že německé orgány se v této fázi případu ujaly vedení, protože německý podezřelý byl ve své zemi ve vazbě.

Německá policie oznámila, že televizní kanál ZDF, který není jmenován, je sexuálním delikventem, který je v současné době ve vězení za sexuální zločin.

Podle Hoppa z německého federálního úřadu kriminální policie má tento muž dva předchozí rozsudky za „sexuální kontakt s dívkami“.

„Kritické“ informace

Dnes večer v 19:15 BST byla vysílána výzva v německé televizi.

Det Ch Insp Cranwell uvedl, že vězeň, tehdy ve věku 30 let, navštěvoval Algarve v letech 1995 až 2007 a zůstal ve své karavanové dodávce „dny po konci“ a žil „přechodným životním stylem“.

Byl v oblasti Praia de Luz, kde zůstala rodina McCannových, když zmizela a přijal telefonní hovor v 19:32, který skončil ve 20:02.

Předpokládá se, že podezřelý používal portugalský mobilní telefon s číslem +351 912 730 680 v den, kdy Madeleine zmizela.

Telefon přijal hovor v oblasti Praia da Luz z druhého mobilního čísla, +351 916 510 683, od někoho, kdo není v této oblasti. Chtějí, aby se přihlásila osoba, která toto volání uskutečnila.

„Jsou klíčovým svědkem a žádáme je, aby se s námi spojili,“ řekl Det Ch Insp Cranwell.

“Někteří lidé budou znát muže, kterého dnes popisujeme … možná si budete vědom některých věcí, které udělal,” řekl.

„Možná se ti svěřil ohledně zmizení Madeleiny.”

“Uplynulo více než 13 let a vaše loajalita se mohla změnit,” dodal.

“Teď je čas jít dopředu.”

Důkazy podle detektivů umisťují muže do blízkosti scény; další registrace jeho vozu následující den je nepochybně podezřelá.

A jeho rejstřík trestů zveřejněný německou policií je znepokojivým průvodcem, co by mohlo být jeho motivací.

Ale … před tím případem bylo tolik falešných stezek – stopy, pozorování a podezřelí, kteří nikam nevedli.

Před třemi lety, během posledního velkého policejního odvolání, Scotland Yard uvedl, že pracuje na jedné poslední „kritické“ linii vyšetřování.

Teď nám bylo řečeno, že existuje další. To může vysvětlovat, proč jsou detektivové Met – kteří byli do případu zapojeni devět let – spíše opatrní než jejich němečtí protějšky.

Přejít nahoru