Klaus: Dnešní EU nepodporuje svobodu

“Jak všichni víme, Německo převezme předsednictví v Radě Evropské unie během několika hodin. Bude to však jen formální záležitost. Pro lidi v jiných, zejména menších členských státech EU, má Německo trvalé předsednictví,” uvedl, že Německo je neoficiálním rozhodovacím orgánem, pokud jde o záležitosti EU.

Podle Klause tedy není důvod slavit Německo oficiálním převzetím předsednictví.

V komentáři k současnému stavu EU 79letý bývalý český prezident kritizoval plán hospodářské obnovy v hodnotě 750 miliard EUR navržený Evropskou komisí. Klaus varoval, že strategie, která zahrnuje záruku společné odpovědnosti za peníze vypůjčené na finančních trzích, je jasnou hrozbou pro existenci národních států v Evropě a dnešní model evropské integrace. Rovněž věří, že pandemie je jen záminkou k prosazení tohoto plánu a povede k dalšímu sjednocení Evropy. Píše portál RMX.

Kromě plánů EU Klaus kritizoval také multikulturalismus, feminismus a globalizmus. Zároveň odsoudil radikální změny, které se objevily během pandemie.

„To, co jsme zažili v posledních týdnech – přepisování historie a ničení památek a soch významných osobností našich národů – je tichá revoluce, která nás zničí. Věřím, že vy v AfD to všechno víte i já možná ještě lépe, “řekl.

Přejít nahoru