Starosta Pavel Novotný to má černé na bílém. Policie ho obvinila z výtržnictví

Svého jmenovce totiž nazval „kolaborantským koštětem“ a vlastizrádci by podle něj měli viset. Někdejší policejní prezident Stanislav Novotný kritizoval Pavla Novotného ještě loni v prosinci ve vysílání Rossija 1. Ruská televize starostu pražské městské části oslovila kvůli jeho záměru vybudovat v Řeporyjích pomník vlasovcům. Stanislav Novotný, který policii šéfoval od května 1993 do října 1994, měl jako komentátor z Česka vysvětlit, kdo regionální politik je a jakou mají jeho slova ve společnosti váhu. Pavla Novotného, člena ODS, označil Stanislav Novotný v ruské televizi za blázna, neúspěšného novináře a člena „pražské kavárny“, který se přes skandály snaží vydělávat peníze.

Starosta Pavel Novotný mu nic neprominul a v reakci na jeho slova v médiích řekl, že je Novotný šmejd. „Je mi lhostejné, co říkal o mně, ale vadí mi, jakým způsobem zradil Českou republiku a vlastizrádci by měli viset,“ uvedl tehdy starosta.

„Obžaloba byla podána 9. dubna 2020 pro podněcování k trestnému činu. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ uvedl Deník N slova mluvčího Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5 Martina Černého. Věc ještě nebyla nařízena k projednání soudu. Komunálnímu politikovi za to hrozí až dva roky vězení.

(SCa, il.foto: seznamzpravy.cz)

 

Přejít nahoru