Viděla vraždu rodičů, popadla pušku. Zastřelila tři Talibance

Prvního července se v 1 ráno se objevili Taliban před domem, kde žila šestnáctiletá Qamar Gul se svými rodiči a bratrem. Matka dívky šla zjistit, kdo klepe. Když si všimla, že jsou ozbrojeni, odmítla otevřít dveře, vedl mluvčí provinčního guvernéra Ghor Mohamed Aref Aber. Dodal, že žena byla okamžitě zastřelena Talibanci, kteří rozbili dveře a vstoupili do domu, poté zastřelili jejího manžela.

Podle mluvčího, šestnáctiletá dívka, která viděla vraždu jejích rodičů, popadla z domu pušku AK-47 a zastřelila tři útočníky. Poté, s jejím dvanáctiletým bratrem po boku, měla zahájit palbu na zbývající Talibance.

Děti byly v šoku
Jak uváděly úřady, dívka Qamar a její mladší bratr Habibullah byli převezeni do bezpečí v hlavním městě provincie Chaghcharyan. „První dva dny byli šokováni, řekli málo, ale teď jsou v dobré kondici,“ řekl mluvčí guvernéra. Jak uvedl, sourozenci tvrdili, že měli právo zabít útočníky, protože vzali zabili jejich rodiče. Dodal, že nemají mnoho příbuzných kromě nevlastního bratra, který žije ve stejné vesnici.

Během vládního setkání v Kábulu ocenil předseda vlády 16-letou dívku a jejího bratra za hrdinské chování a afghánský prezident Ashraf Ghani pozval sourozence do svého paláce. „Když jsem je toho večera viděl, byli šokováni, ale hrdí,“ řekl guvernér provincie Mohammad Rafiq Alam.

zdroj: pravda24.cz

Přejít nahoru