Bizarní vražda na VIDEU – muslim Alexander Jamal byl odsouzen k deportaci. Zde zůstává rozum stát

Vražda se uděla 22. ledna tohoto roku, kdy Alexander Jamal zavraždil 33letého muže, s nímž měl občas sexuální vztah. K vraždě došlo v bytě oběti vraždy.

Policie zjistila, že mrtvý muž byl podlepený a uškrcen, ležící na zádech v posteli.

Policie provedla rekonstrukci toho, jak byla oběť uškrtena a svázána foto Police

V předběžném vyšetřování se obraz oběti vraždy objevuje prostřednictvím různých výpovědí svědků jako poněkud zvláštní. Jeho přátelé ho označili za laskavého, lehce nadšeného chlapa, který měl rád hru Pokémon Go.

Vysvětlení Alexandra Jamala – že se jednalo o pokročilou sexuální hru, která se pokazila – je vyvráceno, uvedl okresní soud ve svém rozsudku. Píše portál Nyheteridag.

News Today již dříve informoval, že motivy vraždy byly podle žalobce kombinací finančních prostředků a že Alexander Jamal se obával, že oběť odhalí svůj homosexuální vztah s Jamalovou novou manželkou a její rodinou. Okresní soud ve svém rozsudku uvádí, že není možné učinit definitivní závěr ohledně motivu, ale není rozhodující pro vydání.

Jamal se narodil v Libyi a má libyjský pas, ale u švédské daňové agentury je zaregistrován jako bez státní příslušnosti.

V roce 2015 se Jamalovi podařilo oklamat Švédskou migrační agenturu a tvrdit, že je křesťa – což bylo odměněno trvalým pobytem. Ve Švédsku formálně změnil své jméno na Alexander. Předběžné vyšetřování odhaluje, že je v arabské diasporě stále znám pod svým muslimským jménem Mohammad.

V předběžném vyšetřování se Jamal popisuje jako muslim. Tvrdí, že se modlí pětkrát denně. Odborník na policii v předběžném vyšetřování popisuje jev „taqqiyya“, který dává muslimům právo ležet v nouzové situaci.

 

Přejít nahoru