Malá čtyřletá holčička se vydala sama přes sídliště, všimli si jí zlínští strážníci

Jak navíc potvrdil jeden z kolemjdoucích, bylo mu podezřelé, že malé děvčátko šlo samo bez rodičů již kus cesty od rušné křižovatky.

Strážníci se od čtyřleté dívenky sice dozvěděli její křestní jméno, ale to byla v zásadě jediná informace vedoucí k její identifikaci. Stálé operační centrum MP Zlín proto vyrozumělo operační středisko republikové policie pro případ kontaktu ze strany rodičů, a následně se strážníci vydali s dívenkou hledat její domov. Holčička si však nepamatovala svou adresu a popisu bytového domu, který uvedla, v zásadě odpovídaly všechny paneláky v lokalitě. Strážníky to ale nevzdali a po společné procházce mezi panelovými domy i částí Centrálního parku děvčátko nakonec poznalo chodník, který vede k jejich domu. Zde pak strážníci zjistili její totožnost, avšak doma nebyl nikdo, kdo by si ji mohl převzít. Neúspěšný byl dokonce i pokus o vyrozumění zákonného zástupce prostřednictvím telefonu.

Po takřka tři čtvrtě hodině od nálezu holčičky přijal operační důstojník MP Zlín oznámení od ženy, která se nacházela v parku. Zde ji měla oslovit jiná žena s tím, že hledá svoji malou dceru. Bylo pak již dílem okamžiku, než dotyčnou nasměroval k okrskové služebně MP Zlín. Tady mezitím pomáhal malé tulačce zvládat čekání na maminku plyšový medvídek, kterého jí strážníci věnovali.

(SCa, il.foto: archiv)

Přejít nahoru