Nehoda motocyklu s dvojicí aut nedopadla dobře

Po sedmnácté hodině byla na tísňovou linku 155 nahlášena dopravní nehoda na silnici poblíž obce Dobrá. Na místo byly operátory ZZS ihned vyslány pozemní a letecká posádka.

Devětatřicetiletý muž, který cestoval na motocyklu, byl v okamžiku příjezdu týmů záchranné služby při vědomí, utrpěl však vícečetná život ohrožující poranění, a to v oblasti hrudníku, horní a dolní končetiny. Zasahující lékař jej musel uvést do umělého spánku a převést na přístrojem řízenou plicní ventilaci. Po provedení přednemocniční neodkladné péče byl pacient vrtulníkem transportován do ostravské Fakultní nemocnice a tam předán do péče týmu urgentního příjmu (tam dle policie v sobotu zemřel).

Záchranáři ošetřili také čtyři další osoby, jež cestovaly v osobním vozidle: Dvě ženy a dvě děti (10 a 2 roky). Všechny utrpěly lehká nebo středně těžká poranění, povětšinou v oblasti hrudníku. Po prvotním ošetření byly předány na úrazové ambulanci frýdecko-místecké nemocnice.

Jak později vyšlo najevo, motorkář neměl na stroji co dělat. Měl totiž zákaz řízení. Dopravní policisté mu těsně před nehodou dokonce naměřili vyšší rychlost. Za tímto se rozjeli, předjeli ho a za pomocí výstražného světelného znamení ho chtěli zastavit na bezpečném místě. Řidič motorky však zareagoval tak, že ji otočil do protisměru a při jízdě opačným směrem následně došlo ke středu postupně s dvěma vozidly.

Policisty na místě bylo zjištěno, že řidič motocyklu měl platný zákaz řízení.

(foto: ZZS MSK + HZS MSK)

Přejít nahoru